Djoser
Reisverslagen Colombia
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Colombia boeken

'Rondreis Colombia'

Nuttige adressen

Ambassade van de Republiek Colombia
Groot Hertoginnelaan 14
2517 EG Den Haag
070 - 361 45 45/361 46 50
www.colombiaemb.nl

Voor België:
Ambassade Colombia
F.D. Rooseveltlaan 96A
1050 Brussel
tel.: +0032 02 6495679
www.emcolbru.org

Visum

Voor Colombia heb je geen visum nodig. Wel moet je paspoort bij vertrek uit Colombia nog zes maanden geldig zijn.

Geldzaken

prijsvergelijking goedkope vliegtickets

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Veilig op reis

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Vakantie Colombia boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Colombia en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Colombia samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Colombia staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Colombia.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

NRV Holiday sawadee
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information Colombia