Reisverslagen Costa Rica
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Costa Rica boeken

'Costa Rica, het land van de nationale parken'

Nuttige adressen

Ambassade van Costa Rica, Laan Copes van Cattenburch 46, 2585 GB Den Haag. Tel. 070 - 35 40 780

Voor België:
Ambassade Costa Rica, Avenue Louise / Louizalaan, 489, 1050 Elsene. Tel. 02.640.55.41

Geldzaken

prijsvergelijking goedkope vliegtickets

Bij veel banken kan gepind worden, zowel Colones als Amerikaanse dollars. Veel zaken, zoals excursies e.d., kunnen in dollars betaald worden. Handig om rekening mee te houden aan het eind van de vakantie.

Sommige excursies kunnen ook met Travellercheques in Amerikaanse dollars betaald worden.

Zorg dat je voldoende contant geld bij je hebt als je voor een paar dagen een nationaal park intrekt.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vroeg op

Wil je veel dieren zien in de nationale parken, dan is het zaak zeer vroeg op te staan. De meeste dieren zijn alleen in de vroege ochtend en in de avond actief.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Vakantie Costa Rica boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Costa Rica en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Costa Rica samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Costa Rica staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Costa Rica.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Djoser NRV Holiday
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden