Reisverslagen Costa Rica
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Costa Rica boeken

'6 uur 's morgens horen we de natuur ontwaken'

Nuttige adressen

Ambassade van Costa Rica, Laan Copes van Cattenburch 46, 2585 GB Den Haag. Tel. 070 - 35 40 780

Voor België:
Ambassade Costa Rica, Avenue Louise / Louizalaan, 489, 1050 Elsene. Tel. 02.640.55.41

Algemeen

De mensen in Costa Rica zijn vriendelijk en behulpzaam. Een woordje Spaans is wel handig, want de meeste mensen spreken geen Engels.

Geldzaken

Bij veel banken kan gepind worden, zowel Colones als Amerikaanse dollars. Veel zaken, zoals excursies e.d., kunnen in dollars betaald worden. Het is verstandig om travelcheque's mee te nemen, met name American Express in dollars. Om de hotels te betalen is een creditcard handig.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Klimaat en beste reistijd

De beste reistijd hangt af van wat je zelf wilt. Van november tot en met april is het de droge periode maar ook het hoogseizoen. In het regenseizoen hoeft het geen slecht weer te zijn, vaak is het eerder af en toe een buitje dan continu regen. Het voordeel van deze periode is dat er veel jonge dieren te zien zijn en veel bloeiende planten.

Wie in het hoogseizoen gaat en de skywalk wil doen, kan deze reserveren op www.skywalk.co.cr Hier vind je ook informatie over deze tocht.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Vakantie Costa Rica boeken

Op het overzicht vakantie boeken Costa Rica staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Costa Rica.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Djoser NRV Holiday
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden