Reisverslagen Costa Rica
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Costa Rica boeken

'Costa Rica - Pura Vida'

Nuttige adressen

Ambassade van Costa Rica, Laan Copes van Cattenburch 46, 2585 GB Den Haag. Tel. 070 - 35 40 780

Voor België:
Ambassade Costa Rica, Avenue Louise / Louizalaan, 489, 1050 Elsene. Tel. 02.640.55.41

Algemeen

De mensen in Costa Rica zijn vriendelijk en behulpzaam. Een woordje Spaans is wel handig, want de meeste mensen spreken geen Engels.

Costa Rica is een prachtig vakantieland voor wie van natuur houdt. Een groot deel van het land is beschermd natuurgebied.

Geldzaken

prijsvergelijking goedkope vliegtickets

Bij veel banken kan gepind worden, zowel Colones als Amerikaanse dollars. Veel zaken, zoals excursies e.d., kunnen in dollars betaald worden. Handig om rekening mee te houden aan het eind van de vakantie.

Zorg dat je voldoende contant geld bij je hebt als je voor een paar dagen een nationaal park intrekt.

Doordat de prijzen aan de Amerikaanse dollar zijn gekoppeld is Costa Rica niet echt goedkoop.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Veilig op reis

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Vakantie Costa Rica boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Costa Rica en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Costa Rica samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Costa Rica staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Costa Rica.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Djoser NRV Holiday
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden