Reisverslagen Cuba
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Cuba boeken

'Levendig Cuba'

Nuttige adressen

Ambassade van Cuba,
Mauritskade 49,
2514 HG Den Haag.
Tel. 070 - 360 60 61

Voor België:
Kanselarij Cuba
Roberts Jonesstraat 77
1180 Brussel
tel.: 2-343.00.20

Taal

In de toeristische sector (vooral in Varadero) werken mensen die ook wat Duits en Italiaans spreken. Daarbuiten is het Spaans wat de klok slaat. Wie in z'n eentje rond wil trekken moet dus op z'n minst een basiscursus Spaans volgen of een goede taalgids meenemen.

Klimaat en beste reistijd

Cuba heeft een aangenaam subtropisch klimaat met temperaturen tussen de 20 (winter) en 35 (zomer)graden. De beste reistijd is vanaf november tot april (buiten het 'regen'-seizoen en aangename temperaturen)

Geldzaken

Visa-kaarten uitgegeven door Amerikaanse banken (of hun filialen) worden niet geaccepteerd: deze banken moeten zich aan de handelsboycot houden.

Neem steeds genoeg euro's cash mee (voor het wisselen van dollars betaal je 10 procent extra belasting), en dat in kleine coupures. Credit-kaarten zijn in weinig plaatsen welkom.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Onderdak

Er zijn genoeg hotels maar tegenwoordig ook steeds meer Casas Particular (soort bed & breakfast) waar tegen een voordelige prijs een kamer kan gehuurd worden (tussen 15 a 25 USD)

Eten

Naast de staatsrestaurants is ook hier weer particulier initiatief, bij Paladares waar je vanaf 6 USD kan eten

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Veilig op reis

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Vakantie Cuba boeken

Op het overzicht vakantie boeken Cuba staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Cuba.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Djoser
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden