Reisverslagen Cuba
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Cuba boeken

'Afwisselend Cuba'

Nuttige adressen

Ambassade van Cuba,
Mauritskade 49,
2514 HG Den Haag.
Tel. 070 - 360 60 61

Voor België:
Kanselarij Cuba
Roberts Jonesstraat 77
1180 Brussel
tel.: 2-343.00.20

Algemeen

We hadden 3 reisverslagen van Anders Reizen uitgeprint: leuk om te ontdekken dat je zelf toch alles nog weer anders ervaart.

Informeer bij de locals: zij kennen de beste adressen en vinden het vaak heel erg boeiend om je te informeren.

Vergeet niet om iets (foto's o.i.d.) mee te nemen van Nederland, je leefomgeving. Men is zeer slecht op de hoogte van alles wat zich buiten Cuba afspeelt en erg benieuwd hoe alles bij ons is.

Onderdak

Veel casa-adressen per stad en regio zijn te vinden op www.cuba-junky.com. Sommige zijn online te boeken. Er is altijd wel een casa te vinden, er zijn er genoeg, dus boeken is eigenlijk overbodig.

Taal

Buiten de toeristische sector (vooral in Varadero) spreekt men alleen Spaans. Wie rond wil trekken moet dus op z'n minst een basiscursus Spaans volgen of een goede taalgids meenemen.

Geldzaken

Travellercheques van American Express worden niet geaccepteerd. Thomas Cook wel, in de BFI banken. De meeste grote steden hebben er wel een (Havanna meerdere). Er wordt wel een commissie op aangerekend.

Je bent dus voornamelijk aangewezen op contant geld. Met de lokale peso kun je enkel terecht op straat, als je bij stalletjes iets wilt eten. Voor het wisselen van convertibele pesos neem je het best gewoon euro's mee, in kleine coupures.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Communicatie

Mobiele telefoon heeft alleen ontvangst in Valadero en Havana. Internet is beperkt tot de grotere steden en traag door de slechte telefoonlijnen.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Veilig op reis

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Vakantie Cuba boeken

Op het overzicht vakantie boeken Cuba staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Cuba.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Djoser
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information Cuba