SNP natuur- en cultuurreizen
Reisverslagen Kaapverdië
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Kaapverdië boeken

'Eilandhoppen op de Kaapverdische Eilanden'

Algemeen

De Kaapverdische Eilanden liggen 450 kilometer voor de kust van Senegal en Gambia. Van de 10 eilanden zijn er 8 vulkanisch. Ze worden verdeeld in de noordelijke eilanden (Santo Antão, São Vicente, Santa Lucia, São Nicolau, Sal en Boavista) en de zuidelijke (Maio, Santiago, Fogo en Brava).

Het toerisme staat nog in de kinderschoenen en elk eiland is totaal verschillend.

Vervoer

Als je vliegt met Cabo Verde Airlines kan je voor een redelijk prijs een airpas kopen voor de vluchten tussen de eilanden (hier regelen). Vliegen kan ook met TAP, maar dan zijn de binnenlandse vluchten duurder. Tijdsverschil 2 uur en maar 6 uur vliegen vanaf Schiphol.

Geldzaken

Escudo's daar wisselen; verstandig om USD mee te nemen, wisselen bij banken, op vliegvelden en op sommige eilanden bij geldautomaten. Creditcard soms mogelijk, lokale valuta wordt dan in USD of Euro's omgerekend.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

De taal

Op Kaapverdië wordt Crioulo (Kaapverdiaans voor Creools) gesproken. Portugees is de officiële taal. Daarnaast wordt op de meeste plaatsen Frans, Engels en Spaans gesproken.

Beste reistijd

In Kaapverdië schommelt de temperatuur het hele jaar tussen zo'n 22 en 26 graden. De temperatuur van het zeewater zit daar slechts twee graden onder.

Een echt regenseizoen is er niet, maar de grootste kans op neerslag is er van augustus tot en met oktober.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Vakantie Kaapverdië boeken

Op het overzicht vakantie boeken Kaapverdië staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Kaapverdië.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden