SNP natuur- en cultuurreizen
Reisverslagen Cyprus
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Cyprus boeken

'Fietsen door bergen en langs opgravingen'

Nuttige adressen

Cyprus Verkeersbureau,
Keizersgracht 174 III,
1016 DW Amsterdam.
Tel: 020 - 624 43 58

Voor België:
Dienst voor Toerisme van Cyprus,
Kortenberglaan 61,
1000 Brussel.
Tel: 02 - 735 06 21

Algemeen

Let op: op Cyprus worden Britse stekkers gebruikt. In sommige hotels kun je adapters lenen maar het is aan te raden om er thuis een aan te schaffen en bij de bagage te stoppen.

Geldzaken

De munteenheid is sinds 2008 ook op Cyprus de euro. Maak niet de fout het prijspeil van Cyprus te verwarren met dat van Griekenland. Op Cyprus betaal je zowel voor overnachtingen als voor eten en drinken (buiten de toeristencentra) al gauw het dubbele voor dezelfde kwaliteit. En dat doorgaans in een mindere sfeervolle omgeving.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Onderdak

Voor tweepersoons kamers betaalden we gemiddeld zo'n 50 euro per nacht. Het meest sfeervol waren de agrotoerisme-accomodaties. Deze onderkomens staan in een aparte brochure die gratis verkrijgbaar is bij het verkeersbureau. Storend is dat er geen prijzen worden vermeld.

Eveneens gratis verkrijgbaar bij het verkeersbureau is de hotelgids waarin alle (ook de meeste die onder agrotoerisme vallen) officiële accomodaties met prijzen staan. Het is wel lastig zoeken: de accomodatie per plaats kan wel op vier of vijf verschillende plaatsen in de gids staan, terwijl er alleen op de naam van het hotel gezocht kan worden. Gebruiksvriendelijk is anders

Reistijd

Dankzij het milde klimaat kan Cyprus het hele jaar bezocht worden. Het voorjaar begint al tegen het eind van februari. In mei zijn de meeste bloemen uitgebloeid en verdord. De zomers op Cyprus kunnen het best gemeden worden: het is te warm (tot veertig graden) om iets te ondernemen, de prijzen zijn het hoogst en de resorts barsten uit hun voegen.

Fietsen op Cyprus

De fiets kan tegen betaling mee op chartervluchten. Opgeven bij boeking i.v.m. de beperkte laadruimte. Op Schiphol kan je een fietsdoos kopen om hem onbeschadigd te vervoeren. Op Pafos Airport is geen ruimte om de doos op te slaan. Lief vragen kan helpen, maar bedenkt dat de aankomst- en vertrekhal vrij ver uit elkaar liggen. Als je de doos niet mee kunt nemen naar een hotel of appartement is het aan te raden om voor de terugweg een fietshoes te kopen bij de Fietsvakantiewinkel in Woerden

Cyprus is bergachtig: een bergverzet (bv. 42x28) en een goede conditie zijn gewenst, goede remmen van levensbelang. Van een triple voorblad zul je veel plezier hebben.

Op Cyprus wordt druk geasfalteerd (geen enkele kaart is wat dit betreft up to date). In de bergen zijn er echter diverse onverharde mountainbike routes uitgezet. Het verkeersbureau geeft een gratis brochure uit.

Zypern per Rad uit de Duitse Cyklos-serie is een goede hulp bij het uitstippelen van routes. Bovendien staan de adressen van de schaarse fietsenmakers erin. Zypern per Rad is online te bestellen bij Amazon.de

Vakantie Cyprus boeken

Op het overzicht vakantie boeken Cyprus staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Cyprus.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden