SNP natuur- en cultuurreizen
Reisverslagen Cyprus
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Cyprus boeken

'Wandelen in Akamas'

Nuttige adressen

Cyprus Verkeersbureau,
Keizersgracht 174 III,
1016 DW Amsterdam.
Tel: 020 - 624 43 58

Voor België:
Dienst voor Toerisme van Cyprus,
Kortenberglaan 61,
1000 Brussel.
Tel: 02 - 735 06 21

Algemeen

Let op: op Cyprus worden Britse stekkers gebruikt. In sommige hotels kun je adapters lenen maar het is aan te raden om er thuis een aan te schaffen en bij de bagage te stoppen.

Vervoer op Cyprus

Er zijn intercity-bussen tussen de belangrijkste steden: Pafos, Lemossos en Nicosia. De reistijden zijn echter beperkt, je moet je dus goed informeren.

Stadsbussen zijn in voldoende mate aanwezig, zodat je je makkelijk kunt verplaatsen. Maar een mooie stadswandeling is natuurlijk ook leuk.

Je kunt ook een auto huren. Let op: op Cyprus rijden ze links, zoals de Engelsen, en met een huurauto mag je de Grieks-Turkse grens niet over. Informeren over de kostprijs is noodzakelijk, zeker vragen naar de verzekeringen!

De bewegwijzering is zowel in het Engels als het Grieks en is duidelijk aangegeven.

Turks Cyprus bezoeken

Er is op heel Cyprus maar één grensovergang tussen het Griekse en het Turkse deel en die is in de hoofdstad Nicosia. Een dagvisum is gratis, maar je moet wel voor 17 uur terug de grens hebben overgestoken. Indien je niet tijdig terug bent, moet je via Turkije naar Europa gaan (een hele omweg dus). Aan de grens staan enkele taxi's, wat interessant is om tijd te besparen.

Geldzaken

Ook in Cyprus wordt sinds 2008 de euro gebruikt.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie Cyprus boeken

Op het overzicht vakantie boeken Cyprus staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Cyprus.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information Cyprus