Kras SNP natuur- en cultuurreizen
Reisverslagen Tsjechië
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Tsjechië boeken

'Rondreis Tsjechië'

Nuttige adressen

Tsjechisch Bureau voor Toerisme,
Strawinskylaan 517,
1077 XX Amsterdam.
Tel. 020 - 5753014
Fax 020 - 5753015
www.czechtourism.com

Algemene informatie

Wandelpaden worden in Tsjechië goed aangegeven. De wegen zijn redelijk goed maar de bewegwijzering laat wel eens wat te wensen over, dus zorg voor een goede kaart. Voor de snelwegen moet je een vignet kopen, bij de grens voor 6 euro.

Taal

Het Tjechisch is een lastige taal. Een gidsje als Wat & Hoe Tsjechisch helpt je op weg. Ook een reisgids als de Lonely Planet is voor de informatievoorziening onmisbaar.

Geldzaken

prijsvergelijking goedkope vliegtickets

Eten en drinken is goedkoop, slapen in behoorlijk goede hotels kost gemiddeld 35 euro (creditcard meestal mogelijk).

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Openingstijden

Postkantoren: ma. - vr. 8.00 - 18.00, za. 8.00 - 12.00.

De openingstijden van winkels op het platteland zijn nogal verwarrend, op sommige dagen van 8.00 - 18.00, andere dagen van 8.00 - 14.00. Op zaterdag soms tot 12.00 of 11.00. Dit kan per plaats en per winkel verschillen, kijk dus goed rond om verrassingen te voorkomen.

Vakantie Tsjechië boeken

Op het overzicht vakantie boeken Tsjechië staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Tsjechië.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden