[an error occurred while processing this directive] SNP natuur- en cultuurreizen
Reisverslagen Tsjechië
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Tsjechië boeken

'Bohemen, een paradijs voor rustzoekers'

Nuttige adressen

Tsjechisch Bureau voor Toerisme,
Strawinskylaan 517,
1077 XX Amsterdam.
Tel. 020 - 5753014
Fax 020 - 5753015
www.czechtourism.com

Geldzaken

prijsvergelijking goedkope vliegtickets

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Openingstijden

Postkantoren: ma. - vr. 8.00 - 18.00, za. 8.00 - 12.00.

De openingstijden van winkels op het platteland zijn nogal verwarrend, op sommige dagen van 8.00 - 18.00, andere dagen van 8.00 - 14.00. Op zaterdag soms tot 12.00 of 11.00. Dit kan per plaats en per winkel verschillen, kijk dus goed rond om verrassingen te voorkomen.

Fietsbussen

Er rijden fietsbussen naar diverse bestemmingen in Tsjechië. Voor een actueel overzicht bestel je het best het fietsbusboekje: Fietsvakantiewinkel, Spoorlaan 19, 3445 AE Woerden. Tel. 0348 - 421 844.

Kaarten

Euro-Cart 1:300.000 is redelijk betrouwbaar gebleken. In gespecialiseerde kaartenwinkels (en ter plaatse veel goedkoper in boekwinkels e.d.) zijn deelkaarten te koop van Kartografick 'y Praha 1:100.000. Deze zijn zeer gedetailleerd en zondermeer de beste keus.

Onderdak

Talrijke reisorganisaties en particulieren bieden vakantiewoningen en boerderijtjes aan. Iedere zaterdag wordt hier uitgebreid voor geadverteerd in de mini-advertenties (Volkskrant, Parool, Trouw). Een half uurtje bellen en binnen een week heb je een overzicht van het complete aanbod.

Ter plekke liggen de prijzen veel lager (scheelt van ruim de helft tot twee-derde). Voor wie het risico aandurft op de bonnefooi te gaan: de laatste jaren hebben automobilisten steeds vaker de ervaring dat als ze even in een dorp of stadje parkeren er bij terugkomst papiertjes onder de ruitenwisser zitten waarop onderdak wordt aangeboden.

Vakantie Tsjechië boeken

Op het overzicht vakantie boeken Tsjechië staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Tsjechië.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Peter Langhout
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information Bohemia, Czech Republic