De Jong Intra Vakanties Kras
Reisverslagen Denemarken
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Denemarken boeken

'Fietsen in Denemarken'

Nuttige adressen

VisitDenmark,
Postbus 266,
2300 AG Leiden
E-mail: denemarken@dt.dk
VisitDenmark

Bij het Verkeersbureau is een hele serie brochures verkrijgbaar, van Fietsen in Denemarken en Kamperen in Denemarken tot Vissen in Denemarken.

Kamperen

Campings zijn er voldoende in Denemarken. Een kampeercarnet is in Denemarken verplicht. Deze kun je aanschaffen op de (eerste) Deense camping waar je verblijft (Deense campingpas) of je kunt gebruik maken van het Internationale Kampeercarnet.

Denk eraan, dat als je in september naar Denemarken gaat het vakantieseizoen er al op zit. Menig attractie is gesloten en zelfs meerdere campings zijn gesloten. Het is echter wel lekker rustig.

Er naar toe

Je kunt uiteraard fietsend, door Duitsland, naar Denemarken afreizen. Met OAD Cycletours kun je met de fietsbus op verschillende plaatsen in Denemarken uitstappen. Vanaf Amsterdam rijden treinen met een speciale wagon voor fietsen naar Hamburg. Vanaf Hamburg rijden treinen naar Frederikshavn. In Denemarken moet je voor de terugreis apart een fietskaartje kopen.

Veerboten

Denemarken telt talloze eilandjes die vaak met veerdiensten zijn te bereiken. Let er wel op dat deze vaak maar twee of drie keer per dag varen. Je bent zo meteen een groot deel van je dag kwijt met wachten. De veerdiensten waar veel gebruik van gemaakt wordt, gaan wel zeer regelmatig: Puttgarden-Roedby ca. elk half uur, dag en nacht; Helsingoer-Helsingborg ca. elke 20 minuten, dag en nacht.

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Kaarten

De Deense Faerdselskort 1:200.000 (in Nederland verkrijgbaar bij gespecialiseerde kaartenwinkels) is een goede, gedetailleerde kaart voor een schappelijke prijs.

Vakantie Denemarken boeken

Op het overzicht vakantie boeken Denemarken staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Denemarken.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden