Djoser
Reisverslagen Ecuador
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Ecuador boeken

'Natuur en cultuur rond het Andesgebergte'

Visum

Nederlanders hebben geen visum nodig voor een verblijf korter dan 3 maanden.

Geldzaken

De muntsoort in Ecuador is de sucre. In de grote steden zijn de wisselkoersen voordeliger dan in kleinere dorpen. Het is het beste om travellercheques in dollars mee te nemen. Erg handig is wat contant geld in dollars in kleine coupures. Er zijn in de grote steden banken en wisselkantoren. In sommige plaatsen zoals Quito kun je zelfs met Visa betalen.

In een aantal steden kan gepind worden, bijvoorbeeld bij sommige banken in Baños en Cuenca.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

De meest voorkomende kwaal tijdens reizen is 'reizigersdiarree'. De beste remedie is veel vocht, licht voedsel en rust. Norrittabletten en Immodium bij zware diarree kan helpen. Bij het slikken van Immodium stopt in de regel de diarree, maar de bacterie blijft in het lichaam en vaak steekt de klacht later de kop weer op. In Ecuador zelf zijn ook goede medicijnen op plantenbasis te verkrijgen.

Klimaat en beste reistijd

Net als het veelzijdige landschap van Ecuador is er ook een veelzijdig klimaat. De geografische ligging van Ecuador, pal op de evenaar, zorgt voor het nagenoeg ontbreken van echte seizoenen zoals wij die in Nederland kennen. De kustgebieden en de Sierra kennen wel een soort seizoen, namelijk droog/koel en nat/warm. De golfstromen in de Stille oceaan zijn hiervoor verantwoordelijk. In de regenwouden valt het hele jaar door veel neerslag.

De Costa: het droge/koele seizoen valt van mei tot december, het natte/hete van januari tot april. Het is dan gemiddeld 31.

De Sierra: de temperatuur is het hele jaar vrij constant, gemiddeld 25. Het droge seizoen is van april tot november, maar ook dan kan het af en toe behoorlijk plenzen.

Oriënte: Het is warm en regenachtig het hele jaar door. Het droogst is het van augustus tot december.

Door de wisselvalligheid van het klimaat is het moeilijk een beste reistijd te geven. Maar over het algemeen wordt juni t/m september als de beste reistijd gezien. Het is dan redelijk droog en niet te heet. Het weer in Ecuador blijft echter onvoorspelbaar.

Kleding

Door het wisselende klimaat heb je verschillende typen kleding nog. Voor overdag luchtige katoenen kleding en voor 's avonds in de bergen, wanneer het behoorlijk kan afkoelen, is een warme trui aan te bevelen. Een regenjas behoort ook tot de standaarduitrusting. In verband met de vele muggen in de jungle is lichte kleding belangrijk en een shirt met lange mouwen en lange broek. Bergschoenen zijn aan te bevelen, rubberen laarzen kun je meestal huren voor de tochten in de jungle en hoef je niet mee te slepen.

In de hotels is meestal wasservice aanwezig, dus veel kleding meenemen is niet nodig.

Landkaarten

In Nederland zijn bijna geen goede landkaarten te krijgen. In Quito in Ecuador zijn wel uitstekende kaarten te verkrijgen.

Veilig op reis

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Vakantie Ecuador boeken

Op het overzicht vakantie boeken Ecuador staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Ecuador.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

sawadee Koning Aap
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden