Reisverslagen Egypte
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Egypte boeken

'Cultureel erfgoed in het Nijldal'

Nuttige adressen

Ambassade van de Arabische Republiek Egypte,
Badhuisweg 92, 2587 CL Den Haag,
tel.: 070-3542000/4535

Voor België:
Ambassade van de Arabische Republiek Egypte,
Leo Erreralaan 44, 1180 Brussel

Visum

Een visum is verplicht.

Taal

Bijna iedereen in Egypte spreekt een beetje Engels. Daarmee kun je je dus aardig redden.

Er is een taalgidsje Wat & Hoe Arabisch. Leer zo snel mogelijk de Arabische cijfers uit je hoofd, zodat je de prijzen kunt lezen. Je hebt verschillende winkels met vaste prijzen maar bij de stalletjes kun je altijd onderhandelen over de prijs van de aankoop die je wilt doen.

Belangrijke woorden die je vaak zult horen, resp. gebruiken, zijn 'bakshees' (fooi) en 'la shokrun' (nee, dank je).

Geldzaken

Pin-automaten zijn tegenwoordig overal te vinden, behalve in de Sinaļ. Er kleeft echter één nadeel aan: ze worden vaak maar één keer in de week gevuld en zijn vaak "out of order" oftewel leeg. Ook kregen we diverse malen ten onrechte de melding dat ons saldo niet toerijkend was. Het beste kan je voor de zekerheid wat grotere bedragen opnemen.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Internet

E-mailen is in Egypte nog redelijk moeilijk. Alleen in het Business-center van het Nile Hilton in Cairo ging het redelijk snel. In Aswan moeilijk en in Luxor en Hurghada bij de Aboudi shops. Probleem zijn vaak de trage telefoonverbindingen.

Weer en beste reistijd

De beste reistijd is buiten de (Hollandse) zomer, het kan er dan boven de 40 graden zijn. In de drie weken dat wij er waren (half april begin mei) was het in het zuiden al boven de 40 graden.

Openbaar vervoer

In eerste instantie lijkt het openbaar vervoer chaotisch, maar je kunt overal goed komen. Vooral de tweede klas (airco) in de trein is goed, evenals de airconditioned bussen. Tenzij je als vrouw alleen reist is het veilig om 's nachts met bus en trein te reizen. Je spaart er bovendien hotelkosten mee uit.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Met eten en drinken op straat uitkijken, het is tenslotte Afrika, met al zijn beperkingen. En wel veel blijven drinken. En denk om de inentingen: zorg ervoor dat de standaard inentingen nog geldig zijn. Neem contact op met huisarts of GGD voor exacte informatie hierover. Op onze pagina's met reislinks staat een verwijzing naar een site waar je het dichtstbijzijnde gespecialiseerde gezondheidscentrum kunt opzoeken.

Veilig op reis

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Vakantie Egypte boeken

Op het overzicht vakantie boeken Egypte staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Egypte.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Djoser Koning Aap
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden