Reisverslagen Egypte
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Egypte boeken

'Van de Nijl tot de Sinaï'

Nuttige adressen

Ambassade van de Arabische Republiek Egypte,
Badhuisweg 92, 2587 CL Den Haag,
tel.: 070-3542000/4535

Voor België:
Ambassade van de Arabische Republiek Egypte,
Leo Erreralaan 44, 1180 Brussel

Visum

Voor Egypte is een visum nodig. Bij aankomst koop je een visazegel voor $ 15,00 bij geldwisselbalies. Dit doe je vóór de douane, dus niet zonder zegel in de rij gaan staan.

Taal

Bijna iedereen in Egypte spreekt een beetje Engels. Daarmee kun je je dus aardig redden.

Er is een taalgidsje Wat & Hoe Arabisch. Leer zo snel mogelijk de Arabische cijfers uit je hoofd, zodat je de prijzen kunt lezen. Je hebt verschillende winkels met vaste prijzen maar bij de stalletjes kun je altijd onderhandelen over de prijs van de aankoop die je wilt doen.

Belangrijke woorden die je vaak zult horen, resp. gebruiken, zijn 'bakshees' (fooi) en 'la shokrun' (nee, dank je).

Geldzaken

Wij hebben travellercheques meegenomen en geen problemen gehad met inwisselen.

Met cash dollars kan vaak betaald worden. Ook met euro's kan er soms betaald worden.

Op veel plaatsen kun je pinnen, zowel op straat als in de beter hotels, maar de automaten worden niet altijd regelmatig bijgevuld. Het is daarom verstandig om niet te vertrouwen op pin alleen.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Klimaat en beste reistijd

In de winter is het klimaat heel aangenaam: overdag 20 à 25 graden. 's nachts kan het aardig afkoelen. Neem voor woestijn of feloekaboot-overnachtingen een warme slaapzak mee. Op de Nijl zakt de temperatuur tot 5 graden.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Onderdak

Er zijn veel bugethotels. Eenvoudig maar erg goedkoop. Ongeveer 10 à 15 Euro voor een tweepersoonskamer.

Veilig op reis

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Vakantie Egypte boeken

Op het overzicht vakantie boeken Egypte staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Egypte.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Djoser Koning Aap
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information Egypt