Djoser
Reisverslagen Spanje
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Spanje boeken

'Rondreis Andalusië'

Nuttige adressen

Spaanse Bureau voor Toerisme,
Laan van Meerdervoort 8a,
2517 AJ Den Haag.
Tel. 070 - 346 59 00

Het Spaans Verkeersbureau heeft veel informatie, o.a. over Granada (beschrijving van bezienswaardigheden en plattegrondjes). Veel informatie staat ook online: officiële site van Andalusië, in 4 talen en Spaans Verkeersbureau

Beste reistijd

Het voor- en najaar zijn de beste perioden om een rondreis te maken door Andalusië. Wij zijn zelf in juli geweest en de temperaturen kunnen dan oplopen tot 40 graden Celsius en hoger!

Geldzaken

Je kunt gewoon met de euro betalen en pinnen is geen probleem. Creditcards zoals Mastercard, Visa en American Express worden overal geaccepteerd en heel soms moet je je identiteitsbewijs laten zien.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Bevolking

De Spaanse bevolking is erg vriendelijk en behulpzaam als je een woordje Spaans spreekt. Neem in ieder geval een woordenboekje mee en met een paar woordjes ben je al een heel eind,: Wat & Hoe Spaans.

Eten en drinken

De Spaanse tapas zijn natuurlijk erg bekend, zoals olijven, ham, worst, vis, inktvisringen etc. op een klein schoteltje, die meestal vanaf 19.00 uur geserveerd worden. In toeristische centra kun je ook 's middags tapas eten, al dan niet geserveerd met sherry.

In een aantal steden kun je 's ochtends ook churros bestellen. Dit zijn gefrituurde deegstengels die je in warme chocolademelk moet dippen. Je kunt het bij een kraampje bestellen en meenemen naar een terras waar je een glas chocolademelk bestelt om de churros in te dopen. Het is erg lekker, het smaakt een beetje naar oliebollen, maar je bent wel erg snel verzadigd.

Probeer ook de tortilla de patatas, een soort aardappelpannenkoek en gefrituurde vis.

Je kunt gewoon water uit de kraan drinken.

Openingstijden

In de zomermaanden doet men 's middags tussen 14.00 en 16.00 een middagdutje, de siësta. De winkels en meeste terrassen zijn dan gesloten.

Steden

Granada: informatie in boekje van het Spaans Verkeersbureau of VVV in Andalusië. Internet: www.alhambra-patronato.es en www.granadainfo.com.

Het Alhambra kun je direct bezoeken, voor het Nasriden-paleis moet je minstens een dag van tevoren boeken, omdat er maar een beperkt aantal toeristen per uur in mag. Wij reserveerden 3 dagen van tevoren (in mei!) en er was nog net plaats om 19.00 uur.

Je kunt reserveren bij alle filialen van de Banco Bilbao Vizcaya Argentaria. Verder kun je bellen (in Spanje): 902 22 44 60, of vanuit het buitenland: 00 34 91 346 59 36. Ook schijnt het mogelijk te zijn te boeken via internet: www.alhambratickets.com, maar dat is ons niet gelukt.

Vakantie Spanje boeken

Op het overzicht vakantie boeken Spanje staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Spanje.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

De Jong Intra Vakanties Kras
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden