Djoser
Reisverslagen Spanje
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Spanje boeken

'Stedentrip Granada'

Nuttige adressen

Spaanse Bureau voor Toerisme,
Laan van Meerdervoort 8a,
2517 AJ Den Haag.
Tel. 070 - 346 59 00
Website: Spaans Verkeersbureau

VVV Granada (Turismo): c/Mariana Pineda, o.a. voor een gratis stadsplattegrond met bezienswaardigheden

Taal

Granada is een studentenstad. Zij spreken de moderne talen, evenals veel mensen in de toeristische sector. Maar voor wie buiten het toeristische centrum op pad gaat of tochtjes in de omgeving maakt is het zeker raadzaam een gidsje mee te nemen, zoals Wat & Hoe Spaans.

Beste reistijd

Juli en augustus kan de temperatuur hoog oplopen. Deze maanden zijn dus niet zo geschikt. Daarbuiten kan eigenlijk het hele jaar rond een bezoek aan Granada worden gebracht. Voor de liefhebbers van wintersport: Granada ligt op een uitloper van de Sierra Nevada, dus een combinatie van wintersport en cultuur is goed mogelijk.

Onderdak

Er is in Granada volop onderdak in alle prijsklassen. Wij hadden goede ervaringen met Hostal Landázuri, Cuesta de Gomérez 24. Dit is de straat naar het Alhambra, dus er is de mogelijkheid om er vroeg bij te zijn. Het hostal heeft een aangenaam dakterras met uitzicht op een deel van het Alhambra. In mei zat het hostal steeds aan het begin van de avond vol, dus kom niet te laat op de dag.

Eten en drinken

De beste plaats in het Albaícin om te eten is het sfeervolle Plaza Largo. Op het terras van Cafetin La Porrona, een buurtrestaurantje dat voor redelijke prijzen goede maaltijden verstrekt, is de plato Alpujarranes een aanrader voor liefhebbers van vlees. Je drinkt er voor een zacht prijsje een goede fles rioja bij.

Ook rond het Plaza San Miguel Bajo in dezelfde buurt ligt een aantal eet- en drinkgelegenheden. De terrassen kijken uit op een 16e eeuws klooster.

Voor wie een keer geen zin heeft in Spaans eten: La Cantina Mexicana, Cuesta del Realejo 1, heeft uitstekende taco's, quesdilla's, etc. Er eten veel studenten, dus de prijzen zijn laag.

Het terras aan het pleintje naast de Mirador S. Nicolás (Albaícin) is een goede plek om een glaasje te drinken, na de klim omhoog. Er worden gratis heerlijke tapas bij de drankjes geserveerd.

Aan de rand van het centrum ligt Chikito (Plaza Campillo 9), een restaurant met een rijke historie. De roemruchte literaire stamtafel 'El Rinconcillo' was het trefpunt van Garcia Lorca en andere intellectuelen. De vele foto's aan de muur getuigen daarvan. Gezellig, zeer Spaans en goed eten. Reserveren is aanbevolen. Tel. 22 33 64

Grand-café Via Colon (Gran via de Colon 13) fungeert niet alleen als wachtlokaal voor de vele bussen die hier vertrekken, het is ook de moeite waard om er een kop koffie te drinken en te genieten van het bijzondere interieur.

Een sfeervol restaurant is La Ermita en la Plaza Toros, dat is gesitueerd in de catacomben van de arena. Hier kun je in een bijzondere ambiance genieten van de Spaanse keuken.

Internetten

Voor wie niet zonder internet kan: bij 'Net', in de hoofdstraat naar de wijk Realeja (niet ver van bovengenoemde Mexicaan), kan tegen betaling worden ingelogd: Plaza de Girones 3. Een tweede vestiging van Net internet vind je opBuen Suceso 22. Dicht bij de Plaza de Girones is een derde internet-lokatie: Santa Escolastica 13.

Alhambra en Generalife

De openingstijden zijn in de zomer van 9.00 tot 20.00 uur. De kassa gaat een klein half uur eerder open.

In het seizoen is er ook de mogelijkheid tot een avondbezoek, op dinsdag, donderdag en zaterdag van 22.00 tot 24.00. Het Alhambra is dan feeëriek verlicht.

Een kenmerkende tip uit de Rough Guide Andalucia: 'Binnen de muren van de citadel zijn een paar restaurants met te hoge prijzen. Het lijkt echter niemand wat te kunnen schelen als je een fles wijn meeneemt naar de Generalife en deze in een van de fonteinen koelt - en dit is misschien wel de beste manier om de luxe te waarderen en ervan te genieten.'

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie Spanje boeken

Op het overzicht vakantie boeken Spanje staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Spanje.

Goedkope chartervluchten Spanje
Vliegtickets naar Granada

Hotels Granada
Budget hotels Granada
Charming Accommodation Granada
Hotel Reservation Desk Granada

Goedkope huurauto Granada
All-inclusive autohuur Granada

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

De Jong Intra Vakanties Kras
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information Granada, Andalusia, Spain