Djoser
Reisverslagen Spanje
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Spanje boeken

'Stedentrip Sevilla'

Nuttige adressen

Spaanse Bureau voor Toerisme,
Laan van Meerdervoort 8a,
2517 AJ Den Haag.
Tel. 070 - 346 59 00
Website: Spaans Verkeersbureau

Taal

Voor wie buiten het toeristische centrum op pad gaat of tochtjes in de omgeving maakt is het zeker raadzaam een gidsje mee te nemen, zoals Wat & Hoe Spaans.

Eten, drinken en onderdak

We kozen bewust voor hotel 'La Rabida' vlak bij het oude centrum (Calle Castelar). Het is een pretentieloos familiehotel, nog niet besmet met de 'buffetziekte'. Het is in de typische streekstijl gebouwd en heeft een aanlokkelijk uitziende patio. De fontein klatert dag en nacht met een fris, rustgevend geluid. De kamers zijn ruim, met een paar oubollige details, maar kraaknet en voorzien van alle comfort (bad, wc, telefoon, tv). Het personeel is vriendelijk, zonder zich op te dringen en de prijzen zijn uiterst schappelijk.

Op het ontbijt na hebben we bijna al de maaltijden buiten het hotel genomen. Er zijn massa's eetgelegenheden. Hierbij moet je soms wat gokken. In het toeristische centrum riskeer je natuurlijk aangepaste tarieven te betalen, maar toch vonden we een goede uitzondering op deze regel. Los Alcazares is - hoe kan het anders - vlak bij het Alcázar gevestigd. Er wordt een smakelijke regionale keuken geserveerd en de eigenaars bedienen zelf hun gasten. Geen haute cuisine, wel degelijke schotels aan betaalbare prijzen.

Las Islas, in de Calle Arfe, zag er uiterst aanlokkelijk uit. Het werd ons zowel door de reisgidsen als door de wijkagent sterk aangeprezen, maar uiteindelijk viel men hier behoorlijk door de mand. Hoewel het eten voortreffelijk smaakte (naar mijn gevoel waren er iets te veel toegevingen gedaan aan de toeristen), bleef het bij dit éne bezoek. De bediening was overdreven stijf, het te talrijke personeel stond ons de hele tijd werkeloos en uit de hoogte in de gaten te houden en de prijzen waren niet bepaald democratisch.

Op de hoek van Calle Castelar en Calle Patronas hebben we de eerste avond gegeten: de prijs/ kwaliteit verhouding was goed en we kregen het vriendelijke gezelschap van een reuzenkakkerlak. Op de kaart stond niet vermeld of die alleen in het weekend optrad.

Een trendy tapsabar is in de Calle Galera gevestigd. Het interieur is modern, de porties zijn behoorlijk en smakelijk-vindingrijk, de prijzen iets aan de hoge kant en het publiek nogal 'chi-chi'.

El Buzón tenslotte, op de splitsing van Arfe en Toneleros, is duur en in de reisgidsen behoorlijk over het paard getild. Als je met 2 personen op het terras plaatsneemt en één van beiden bestelt een tapa, krijg je er steevast twee geserveerd (maar niet voor de prijs van één). En dit keer lag het niet aan de kwaliteit van ons Spaans!

Sevilla als uitvalsbasis

De ligging van Sevilla leent zich goed voor uitstappen in de omgeving. Een auto huren is geen probleem, verhuurbureau's plenty en niet duur. De kust is niet veraf (circa 60 km), met het natuurreservaat van de Doņana als trekpleister voor vogelliefhebbers.

Zelf namen we de trein naar Córdoba. Je kan kiezen uit de regionale trein (1u45) of de sneltrein (45 min). Het tweede is een stuk duurder, maar als je 's morgens al het uur van terugkomst kiest, heb je de opleg al voor een groot stuk terug. Bovendien win je twee uren uit waarin je je profijt kan opdoen.

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie Spanje boeken

Op het overzicht vakantie boeken Spanje staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Spanje.

Goedkope chartervluchten Spanje
Vliegtickets naar Sevilla

Hotels Sevilla
Budget hotels Sevilla
Hotel Service Desk Sevilla
Charming Accommodation Sevilla
Hotel Reservation Desk Sevilla

Goedkope huurauto Sevilla
All-inclusive autohuur Sevilla

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

De Jong Intra Vakanties Kras
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden