Djoser
Reisverslagen Spanje
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Spanje boeken

'Islandhoppen op de Canarische Eilanden'

Nuttige adressen

Spaanse Bureau voor Toerisme,
Laan van Meerdervoort 8a,
2517 AJ Den Haag.
Tel. 070 - 346 59 00
Website: Spaans Verkeersbureau

Taal

Voor wie buiten de toeristische centra op pad gaat is het zeker raadzaam een gidsje mee te nemen, zoals Wat & Hoe Spaans.

Geldzaken

Bij veel banken zijn pinautomaten te vinden ('telebanco'). Daarnaast is het handig om wat euro- of travellers-cheques mee te nemen. Bij het verzilveren van deze cheques wordt om een paspoort gevraagd.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Accommodatie

Over het algemeen beschikken de Canarische Eilanden over voldoende hotels, appartementen en bungalows. Met name op Tenerife is het aanbod enorm en ook La Palma heeft voldoende mogelijkheden. Op La Gomera is het aanbod (nog) beperkt, maar er wordt volop gebouwd aan nieuwe accommodatie.

Een andere leuke vorm van accommodatie is de 'casita', een typisch Spaans huisje, vaak achteraf gelegen in een mooi Canarisch landschap. Deze huisjes zijn ook al in Nederland te boeken via in Spanje gespecialiseerde touroperators.

Vervoer

Naar Tenerife:
Nederlandse touroperators bieden een groot aantal pakketreizen (d.w.z. vlucht en accommodatie) naar de Canarische Eilanden, waaronder Tenerife. Ook is het mogelijk om een campingvlucht te boeken, dus alleen de vlucht zonder accommodatie. Deze chartervluchten zijn doorgaans goedkoper dan een lijndienst.

Tussen de eilanden:
Trasmediterranea en Fred. Olsen Line verzorgen bootovertochten tussen de eilanden Tenerife, La Gomera en La Palma

De overtocht van Tenerife naar La Gomera duurt ca. 2 uur. Daarnaast vaart er ook een Hydrofoil op deze route, die er ongeveer een half uur over doet. De afstand La Gomera-La Palma en La Palma-Tenerife is aanzienlijk groter.

Buiten het hoogseizoen was het voor ons geen probleem om één dag van tevoren of zelfs op dezelfde dag nog boottickets te kopen voor de gewenste overtocht. In het hoogseizoen is het misschien aan te bevelen om bootovertochten eerder te reserveren.

Op de eilanden:
Zowel taxi- als bustarieven zijn relatief laag. Op de kleinere eilanden La Gomera en La Palma is het busnet beperkt. De meest ideale manier om de eilanden te verkennen is per huurauto. Er zijn voldoende verhuurmaatschappijen op de eilanden, zowel grote internationale als lokale. Huurtarieven zijn redelijk en brandstof is vrij goedkoop op de Canarische Eilanden. Prijsvergelijking tussen verschillende verhuurbedrijven is aan te raden. Let daarbij op wat precies bij de prijs is inbegrepen (bijvoorbeeld CDW (Collision Damage Waiver), ongelimiteerd aantal kilometers enz.). Wij hebben telkens gebruik gemaakt van lokale verhuurbedrijven, die heel betrouwbaar bleken en over het algemeen lagere tarieven rekenen.

Klimaat en beste reistijd

Het gunstige klimaat gedurende het hele jaar is één van de belangrijkste redenen waarom de Canarische Eilanden zo populair zijn bij toeristen. De temperatuur is gelijkmatig en bedraagt in januari gemiddeld 17șC en in augustus 24șC. Op de westelijke eilanden zijn, door de ligging en het bergachtige landschap, de temperaturen over het algemeen iets lager en regent het vaker dan op de overige, vlakkere eilanden. Opvallend is het klimaatverschil op de eilanden zelf; het noordelijke deel is koeler en vochtiger dan het zuidelijke deel. Hierdoor is het noorden aanzienlijk groener dan het zuiden, waar het landschap vrij kaal en droog is. Wanneer je door een tunnel rijdt onder het centrale bergmassief door kan het voorkomen dat het aan de ene kant fris en regenachtig is, terwijl aan de andere kant de zon ineens weer volop schijnt.

Door het constante klimaat zijn de Canarische Eilanden vooral in trek als winterbestemming. Dit is dan ook het hoogseizoen en dan zijn de prijzen het hoogst. Het mooist zijn de Canarische Eilanden in het voorjaar en de herfst, bovendien is het er dan minder druk met toeristen.

Vakantie Spanje boeken

Op het overzicht vakantie boeken Spanje staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Spanje.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

De Jong Intra Vakanties Kras
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden