Djoser
Reisverslagen Spanje
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Spanje boeken

'La Gomera'

Nuttige adressen

Spaanse Bureau voor Toerisme,
Laan van Meerdervoort 8a,
2517 AJ Den Haag.
Tel. 070 - 346 59 00
Website: Spaans Verkeersbureau

Verbindingen met het eiland

Het in 1999 na veel protesten geopende vliegveld wordt alleen voor regionale vluchten binnen de Canarische Eilanden gebruikt. Vanuit Tenerife Norte zijn er dagelijks meerdere vluchten.

De meest haalbare en betaalbare route is vanuit Los Christianos op Tenerife de ferry nemen: de fast-ferry van Fred Olsen Lines of de Garajonay Express naar San Sebastián de La Gomera. De Garajonay Express vaart ook nog door naar Playa Santiago en Valle Gran Rey.

Transport op La Gomera

Een huurwagen is absoluut noodzakelijk als je eiland wilt verkennen. De plaatselijke bussen rijden zeer onregelmatig en indien volzet blijf je gewoon staan. Een huurwagen boek je zoals steeds best op voorhand online (is goedkoper dan ter plaatse huren) en met een verzekering die alles dekt.

Geldzaken

Bij veel banken zijn pinautomaten te vinden ('telebanco'). Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Klimaat en beste reistijd

Het is steeds lente tot hoogzomer op La Gomera. We bevinden ons hier ter hoogte van de kreefskeerkring: dit wil zeggen dat de zon omstreeks 21 juni pal boven je hoofd staat. De oceaanstromingen en de passaatwinden zorgen voor een stabiliserend effect zodat het er nooit erg warm aanvoelt. Hou er wel rekening mee dat het zuidelijk gedeelte van het eiland kan rekenen op meer zonneuren dan het meer wisselvallige noorden (dat is ook zo op Tenerife).

Vakantie Spanje boeken

Op het overzicht vakantie boeken Spanje staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Spanje.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

De Jong Intra Vakanties Kras
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information La Gomera, Canary Islands, Spain