Djoser
Reisverslagen Spanje
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Spanje boeken

'Stedentrip Barcelona III'

Nuttige adressen

Spaanse Bureau voor Toerisme,
Laan van Meerdervoort 8a,
2517 AJ Den Haag.
Tel. 070 - 346 59 00
Website: Spaans Verkeersbureau

Nuttige links

Veel informatie over Barcelona is online te vinden:
Vervoer in Barcelona
Barcelona City Council

Bevolking

Barcelona is de hoofdstad van Catalonië. Catalonië heeft een eigen taal en een eigen vlag. De inwoners van Barcelona spreken Catalaans.

Beste reistijd

De beste perioden om Barcelona en omgeving te bezoeken zijn het voor- en najaar. Vanaf oktober begint officieel het regenseizoen, maar het kan ook erg warm zijn in de maand oktober.

Geldzaken

In Barcelona betaal je natuurlijk met de Euro. Er staan genoeg pinautomaten. Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Eten

Tijdens de siësta, tussen 14.00 en 16.00 uur, gaan de Catalanen uitgebreid lunchen met een warme maaltijd.

Wanneer het in Nederland etenstijd is, is het handig om je maag te stillen met borrelhapjes, tapas genaamd. De Spanjaarden dineren 's avonds namelijk pas laat. Het is de bedoeling dat je de tapas eet als borrelhapjes en niet gaat schranzen. Je kunt o.a. kiezen uit olijven, ham, stukjes kaas, inktvisringen, tortilla (aardappelomelet) en kip in tomatensaus.

La Boqueria is een begrip in Barcelona en op deze overdekte markt kun je o.a. verse groente, fruit, rauwe ham (jamon) en verse worst (chorizo) kopen.

In de oude wijk Barrio Gotic kun je lekker en goedkoop eten, in de oude visserswijk wordt veel verse (gefrituurde) vis geserveerd en in de eetzaakjes bij het Maremagnum kun je lekkere, maar dure tapas eten.

Vervoer

Om je goed en snel te kunnen verplaatsen in Barcelona, kun je het best met de bus en met de metro reizen.

Het T-10 biljet kost € 6.30 (anno 2005) en is een tien ritten kaart. Je kunt in totaal 10 x met de bus en metro reizen. Deze kaart is goedkoper dan 10 losse dagkaartjes. Een dagkaartje kost € 4.80 (anno 2005)

Als je het kaartje door de automaat hebt gehaald, haal het er dan ook weer uit! Op de achterzijde van het T-10 Biljet zie je een stempel staan. Als je 10 stempels hebt, dan kun je het kaartje niet meer gebruiken. Vouw het kaartje niet. Op de achterzijde bevindt zich tevens een magneetstrip. Als je het T-10 biljet vouwt, dan pakt de automaat het niet meer en kun je het kaartje niet meer gebruiken.

De taxi is niet duur. Als je van en naar de luchthaven reist betaal je een toeslag voor het vervoer van je bagage.

De aerobus reist van de luchthaven naar Placa Catalunya v.v. en stopt onderweg nog op verschillende plekken, zoals op Placa d'Espanya. De rit duurt ongeveer twintig minuten.

Vakantie Spanje boeken

Op het overzicht vakantie boeken Spanje staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Spanje.

Goedkope chartervluchten Spanje
Vliegtickets naar Barcelona

Hotels Barcelona
Budget hotels Barcelona
Hotel Service Desk Barcelona
Charming Accommodation Barcelona
Hotel Reservation Desk Barcelona

Goedkope huurauto Barcelona
All-inclusive autohuur Barcelona

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

De Jong Intra Vakanties Kras
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden