Djoser
Reisverslagen Spanje
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Spanje boeken

'Stedentrip Valencia'

Nuttige adressen

Spaanse Bureau voor Toerisme,
Laan van Meerdervoort 8a,
2517 AJ Den Haag.
Tel. 070 - 346 59 00
Website: Spaans Verkeersbureau

Website van het verkeersbureau van de regio Valencia: www.comunitatvalenciana.com

Website van het verkeersbureau van de stad Valencia: http://www.turisvalencia.es

Eten

De paella komt uit Valencia. Typische paella uit Valencia is: een rijstgerecht met kip, konijn en groenten.

Het ontbijt bestaat meestal uit een croissantje en/of een droog chocoladebroodje met thee of koffie. In Valencia zijn talloze tapasbars, eetzaakjes en restaurantjes. De lunch is van ca. 13.00 15.00 uur.

Vervoer

Om je goed en snel te verplaatsen in Valencia, kun je het best met de bus en met de metro reizen. Het Bonobus-kaartje kost € 5,40 en is een 10- rittenkaart.

De luchthaven van Valencia ligt ongeveer 10 km van het centrum. De taxirit van de luchthaven naar het centrum kost ongeveer € 15.

Beste reistijd

Het voor- en najaar zijn het meest geschikt. De gemiddelde temperatuur in Valencia is 19 graden. Zelf ben ik in december naar Valencia geweest en het was toen 18 graden maar het weer kan zo omslaan. Een week later werd namelijk slecht weer aangekondigd.

Taal

Voor wie buiten het toeristische centrum op pad gaat of tochtjes in de omgeving maakt is het zeker raadzaam een gidsje mee te nemen, zoals Wat & Hoe Spaans.

Geldzaken

prijsvergelijking goedkope vliegtickets

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie Spanje boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's, vakantiehuizen, campings boeken in Spanje en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Spanje samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Spanje staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Spanje.

Goedkope chartervluchten Spanje
Vliegtickets naar Valencia

Hotels Valencia
Budget hotels Valencia
Hotel Service Desk Valencia
Charming Accommodation Valencia
Hotel Reservation Desk Valencia

Goedkope huurauto Valencia
All-inclusive autohuur Valencia

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

De Jong Intra Vakanties Kras
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden