Djoser
Reisverslagen Spanje
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Spanje boeken

'Fietsvakantie Transpirinaika'

Nuttige adressen

Spaanse Bureau voor Toerisme,
Laan van Meerdervoort 8a,
2517 AJ Den Haag.
Tel. 070 - 346 59 00

Algemeen

De Pyreneeën van oost naar west in 12 dagen is geen peuleschil. Misschien dat het iets te warm was maar ook overweldigend mooi. Wat een landschappen, ruimte en rust. Op sommige dagen zijn we niemand tegengekomen en dat midden in juli!

Tientallen kilometers per dag hebben we over erbarmelijke wegen gereden. Dat was eigen keuze, dat wil zeggen de route, niet de kwaliteit van de wegen. Ja, het had eenvoudiger gekund; over asfalt bijvoorbeeld of in kortere etappes. Er staan eigenlijk 16 dagen voor deze Transpirinaika.

En het had natuurlijk ook moeilijker gekund. We kwamen een Spanjaard tegen die het in z'n eentje reed met alleen een rugzakje (en z'n fiets). We hebben hem drie keer gezien onderweg.

Ons materiaal had zwaar te lijden maar het aantal lekke banden viel mee en verder was er ook geen noemenswaardige schade. Wel moet er thuis een nieuwe achteras en een derailleur gemonteerd worden.

De overnachtingsplaatsen waren: Prats de Mollo, Ribes de Freser, Bellver De Cerdanya, La Seu D'Urgell, Sort Molinos, El Pont de Suert, Campo Torla, Sabiņánigo, Hecho, Isaba, en St Jean Pied de Port.

Fietsen in de Pyreneeën

Routeboek: La Travesia de los Pirineos en BTT. Is in het Spaans maar erg handig en compleet met kaartjes.

Kaarten: Mapa excursionista 1 : 50.000 serie 20 t/m 25 Institut Cartogrāfic de Catalunya. Voor het ontbrekende stuk: Pallars Sobirā - sud 1 : 50.000 Editorial Piolet.

Fiets(materialen)winkels: In sommige grotere plaatsen.

Voedsel & drinken: Op diverse dagen hebben we geen enkele mogelijkheid gevonden om onze drank en voedselvoorraad onderweg aan te vullen!

Bagagevervoer: Het om beurten zelf rijden van een busje waarin tassen en fietsen vervoerd konden worden, bleek uitstekend te werken. In het volgende hotel stond onze bagage zelfs al op de kamer dankzij de goede zorgen van de chauffeurs.

We hadden gekozen voor 12 dagen fietsen zonder rustdag (omdat je ook een dag de bus mocht/moest rijden).

Over het algemeen waren de hotels behoorlijk en serveerden ze overvloedig en smakelijk voedsel.

Een tip: door de hitte raakten we veel zout kwijt en de beste manier om dat aan te vullen is om soep op het menu te zetten.

In de meeste hotels waren wij (vrijwel) de enige gasten (nog geen hoogseizoen?). Ruimte om de fietsen te stallen was er wel maar faciliteiten om eraan te sleutelen (bij regenachtig weer) of schoon te maken ontbraken meestal.

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie Spanje boeken

Op het overzicht vakantie boeken Spanje staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Spanje.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

De Jong Intra Vakanties Kras
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information Pyrenees, Spain