Djoser
Reisverslagen Ethiopië
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Ethiopië boeken

'Natuur en cultuur in Ethiopië'

Nuttige adressen

Ambassade van Ethiopië, Avenue de Tervuren 231, B1150 Brussel. Tel. 00-322 7713294

Reisdocumenten

Voor een bezoek aan Ethiopië heb je een paspoort nodig dat na terugkomst nog minimaal zes maanden geldig is. Tevens heb je een visum nodig. Dit kun je bij het consulaat in Ethiopië regelen, kosten 55 euro. Soms kun je het visum via een reisorganisatie laten regelen. De bemiddelingskosten bedragen 22,50 euro per visum.

Geldzaken

De munteenheid in Ethiopië is de birr. Dollars en euro's worden bij de banken geaccepteerd. Ook in sommige hotels kan geld worden gewisseld, al is de koers voor vooral kleine biljetten onvoordelig. Creditcards worden slechts in een aantal hotels in de hoofdstad Addis Abeba geaccepteerd.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Veilig op reis

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Vakantie Ethiopië boeken

Op het overzicht vakantie boeken Ethiopië staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Ethiopië.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

sawadee Koning Aap
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden