Djoser sawadee
Reisverslagen Finland
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Finland boeken

'Wintervakantie Levi, Fins Lapland'

Nuttige adressen

Fins Nationaal Verkeersbureau
Johan Vermeerplein 5
1071 DV Amsterdam
tel.: 020 - 671 98 76

Algemeen

Finland is vrij eenvoudig te bereiken. Finnair vliegt dagelijks op Helsinki-Vantaa airport en vandaar uit zijn talloze binnenlandse vluchten, o.a. op Kittilä.

De oppervlakte van Finland bedraagt 338.000 vierkante kilometer; de afstand van het uiterste zuiden tot de noordelijkste punt van Finland bedraagt 1.160 km en van oost naar west is de afstand 560 km. Het land heeft slechts 5,3 miljoen inwoners en daarmee is Finland een van de dunst bevolkte landen van Europa.

Fins Lapland is de noordelijkste provincie van Finland en ligt voor het grootste gedeelte boven de poolcirkel. Vanwege deze ligging heerst hier een subarctisch klimaat. Dit houdt in dat het 's zomers droog en nog best redelijk warm kan zijn. In de winter daalt de thermometer naar een temperatuur die schommelt tussen de 10 en de 30. Het winter(ski)seizoen loopt van midden november tot midden mei.

Het noorderlicht, Aurora Borealis, is een natuurverschijnsel dat bij heldere nachten aan de Arctische hemel te zien is. Dit fenomeen ontstaat door elektrische ontladingen in het magnetische veld van de aarde. Van september tot maart bestaat de meeste kans dit wonderbaarlijke schouwspel te zien.

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Taal

De nationale talen in Finland zijn het Fins en het Zweeds. De Lappen hebben ook nog een plaatselijk dialect. De meeste jongere mensen spreken Engels.

Vakantie Finland boeken

Op het overzicht vakantie boeken Finland staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Finland.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wintergidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Kras SNP natuur- en cultuurreizen
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden