Djoser sawadee
Reisverslagen Finland
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Finland boeken

'Van Hanko naar Karesuando'

Nuttige adressen

Fins Nationaal Verkeersbureau
Johan Vermeerplein 5
1071 DV Amsterdam
tel.: 020 - 671 98 76

Algemeen

Finland is een modern land, dat met een oppervlakte van ongeveer 338.000 vierkante kilometer tot de grootste landen van Europa hoort.

Klimaat

Finland heeft dankzij de invloeden van de Atlantisch Oceaan en de warme golfstroom een gematigd klimaat. De Finse zomers zijn warm maar vanwege de lage luchtvochtigheid zijn de temperaturen aangenaam. Het licht is er bijzonder. De middernachtzon zorgt er voor dat in de weken rond de langste dag (21 juni) in het noorden van Finland de zon bijna 24 uur per dag schijnt.

Geldzaken

Ook Finland heeft de euro als munt, maar die van een en twee eurocent worden er niet gebruikt. Het prijsniveau is te vergelijken met het Nederlandse.

Creditcards zijn in Finland zeer gebruikelijk en worden geaccepteerd door de meeste hotels, warenhuizen, restaurants winkels en autoverhuurbedrijven.

Geld pinnen met een Nederlandse bankpas of een Giromaatpas (voorzien van de gangbare logo's) kan uit de geldautomaten die herkenbaar zijn aan de naam 'Otto'.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie Finland boeken

Op het overzicht vakantie boeken Finland staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Finland.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Kras SNP natuur- en cultuurreizen
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information Finland