Reisverslagen Fiji
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Fiji boeken

'330 bounty-eilanden'

Nuttige adressen

Kanselarij Fiji
Kortenberglaan 66 - bus 7, 1000 Brussel
Tel. 2 - 732 66 07

Algemeen

Fiji bestaat uit maar liefst 330 eilanden. Het hoofdeiland Viti Levu biedt een bijzondere culturele mix van de gewoontes van de traditionele bevolking van Fiji en de Hindoe-beschaving van de tweehonderd jaar geleden geïmporteerde Indiërs. De oppervlakkige harmonie tussen de oorspronkelijke bewoners en de bezoekers uit India werd halverwege 2000 ruw verstoord door een staatsgreep van een zwarte Fijiaan die in opstand kwam tegen de voorkeurspositie van de Indiërs.

Van de 330 eilanden van Fiji is ongeveer de helft van oorsprong een vulkaaneiland, oftewel met heuvels erop. De andere helft bestaat uit atol-eilanden, oftewel drooggevallen rif waar in duizenden jaren tijd zandkorrels en zaden van planten en bomen een eiland hebben gevormd. Veel van deze eilanden waren onbewoond tot ze door de toeristenindustrie werden ontdekt. Het tropische décor van deze bounty-eilanden is ongeëvenaard.

Taal

Engels is in Fiji de 2e officiële taal en wordt door bijna iedereen begrepen. Er is ook een Lonely Planet Phrasebook Fijian

Klimaat en beste reistijd

Gedurende het gehele jaar is het constant vrij warm (25-28 graden). Het droge seizoen is van juni tot oktober. Het natte seizoen is van december tot april, waarbij het wel vaak zonnig is. Het orkaanseizoen is van november tot april.

Geldzaken

Op de grote eilanden zijn ATM's aanwezig. Op de kleine eilanden kan vaak in de hotels geld tegen hoge vergoeding gewisseld worden. Traveller cheques en de belangrijkste creditcards worden geaccepteerd.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Onderdak

Op alle grote eilanden, zoals Viti Levu, is het mogelijk om 'goedkoop' te overnachten in backpackers-accomodatie waar je ook zelf (gezamenlijk) kunt koken. Op de kleine eilanden is vooral het aantal luxe hotels erg toegenomen, hier kost een kamer al snel een paar honderd dollar per nacht. Op een aantal van de grotere eilanden is het ook mogelijk om bij de Fijianen thuis te overnachten tegen een vergoeding van rond de 20 Fiji dollars per nacht. Zorg daarbij wel voor kleine coupures.

Religie

Ongeveer de helft van de inwoners van Fiji is Hindoestaan en daarom wordt degelijke kleding (bedekte benen voor vrouwen) op de grote eilanden zeker aanbevolen, vooral bij tempel-bezoek. Topless zonnen wordt door de Fijianen niet gewaardeerd.

Aanraders

Een culturele meerdaagse tocht over Vitu Levu en/of Vanua Levu, voor het traditionele Fiji. Hierbij kan gedacht worden aan een overnachting bij de Fijianen thuis.

Kleurrijke steden zijn Nadi, Sigatoka, Suva (de hoofdstad), Labasa en Savusavu.

Een verblijf op een klein tropisch bounty-eiland. Bijvoorbeeld Plantation Island of Beachcomber voor jongeren.

Bijna alle eilanden bieden perfecte duik- en snorkel-mogelijkheden, waarbij de Great Reef (ten noorden van Vanua Levu) het op drie na grootste rif ter wereld is.

Vakantie Fiji boeken

Op het overzicht vakantie boeken Fiji staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Fiji.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Goedkope huurauto
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden