Reisverslagen Faerøer
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Faerøer boeken

'Rondreis Faerøer'

Nuttige adressen

Faroe Islands Tourist Guide: www.faroeislands.com

Algemeen

De Faerøer, vertaald de Schapeneilanden, zijn een eilandengroep in de Atlantische Oceaan, gelegen ongeveer in het midden tussen Schotland, Noorwegen en IJsland. Er zijn 18 eilanden met een gezamenlijke oppervlakte van 1.396 km2.

De archipel vormt een autonoom gebied binnen Denemarken. Zeventien eilanden van deze archipel worden bewoond: Streymoy, Eysturoy, Vagar, Mykines, Suduroy, Stora Dimun, Skuvoy, Sandoy, Hestur, Koltur, Nolstoy, Bordoy, Kalsoy, Kunoy, Vidoy, Svinoy, Fugloy en Litla Dimun. Het achttiende, Litla Dimun, is onbewoond.

Rond 625 zouden Ierse monniken zich hier als eersten hebben gevestigd. Omstreeks 825 werden deze echter door de Noorse Vikingen verdreven. Rond 900 hadden ze hier hun eigen parlement gevormd dat dan ook tot de oudste ter wereld behoort. Het lag op Tinganes waar het Faerøerse parlement nog zetelt.

Taal

Het Faerøer is afgeleid van het oude Noors. Je kunt met Engels prima uit de voeten op de Faerøer.

Weer

Het klimaat is zacht door de invloed van de Golfstroom met gemiddelde temperaturen gaande van 3C tot 11C naar gelang het seizoen.

Geldzaken

De munteenheid is de Faerøer kroon en de Deense kroon (beide hebben dezelfde waarde op de eilanden maar de eerste wordt enkel op de eilandengroep aanvaard.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie Faerøer boeken

Op het overzicht vakantie boeken Faerøer staan reisorganisaties met reizen naar Faerøer.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Goedkope huurauto
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden