[an error occurred while processing this directive] Kras
Reisverslagen Frankrijk
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Frankrijk boeken

'Schilderachtig Vaison-La-Romaine'

Nuttige adressen

Maison de la France,
Prinsengracht 670,
1017 KX Amsterdam.
Tel. 0900-1122332 (€ 0,50 per minuut!)
Internet: nl.franceguide.com

Algemeen

De Vaucluse is het meest noordwestelijk gedeelte van de Provènce, ca. 25 kilometer oostelijk van Orange. De streek is per auto prima te bereiken. Wij maken altijd gebruik van de autosnelwegen, domweg om zo snel mogelijk op de plaats van bestemming te komen, maar Frankrijk staat bekend om zijn mooie alternatieve routes via de Route Nationale.

De afstand vanaf Utrecht is ca. 1150 kilometer. Als je bij Bollène de snelweg verlaat denk je 'is dit 't nu', maar al gauw laat je de industriegebieden links liggen en duiken de eerste wijngaarden op, gevolgd door de heuvels.

Beste reistijd

Het klimaat is in de zomermaanden stabiel te noemen, weinig regen, veel zon met temperaturen rond de dertig graden.

In voor- en najaar moet men rekening houden met een wisselvallig weertype, als de lagedrukgebieden van de Atlantische oceaan de Vaucluse bereiken. Wolkbreuken kunnen zich dan voordoen en de mistral laat de temperatuur flink dalen.

In de winter kan men skiën op de Mont Ventoux.

Kamperen

Voor kampeerders is er volop keus uit campings, zowel luxe 4-sterren campings als de kleinere en vaak fraai gelegen Aire Naturelles. De campings adviseren te reserveren. Hoewel de campings in juli goed bezet zijn, blijkt er hier en daar toch wel plaats vrij te zijn.

Geldzaken

In Frankrijk kan in bijna iedere plaats geld uit de automaat worden verkregen. Ook is een creditcard een algemeen bekend en veel gebruikt betaalmiddel (o.a. bij winkels, restaurants, benzinepompen en tolwegen).

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie Frankrijk boeken

Op het overzicht vakantie boeken Frankrijk staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Frankrijk.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

SNP natuur- en cultuurreizen
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden