De Jong Intra Vakanties Kras
Reisverslagen Frankrijk
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Frankrijk boeken

'Argonne-Verdun, op zoek naar de sporen van WO-I'

Nuttige adressen

Maison de la France,
Prinsengracht 670,
1017 KX Amsterdam.
Tel. 0900-1122332 (€ 0,50 per minuut!)
Internet: nl.franceguide.com

Eten & drinken

Wie een huisje huurt kan uiteraard zelf koken. Daarnaast zijn in de grotere centra zoals St. Menehould en de grotere dorpen als Varennes hotels en restaurantjes te vinden.

Onderdak

Gtes de France (Meuse)
Hotel du Departement
4, Rue de la Resistance
55012 Bar-le-Duc CEDEX
Tel. (landcode 33) 3 29 45 78 42

Het systeem zit zo in elkaar:

- Er is een bureau van Gtes de France per departement. Je moet dus eerst je departement kiezen. Voor Argonne en Verdun is dit Meuse.

- Je schrijft of belt naar het bureau om de gids te ontvangen.

- De gids bevat een hele resem aanbiedingen met aanduiding van prijs, ligging en comfort. Alle Gites zijn gegarandeerd qua ligging en minimaal comfort door de nationale organisatie van Gtes de France. Het feit dat ze in de gids staan is een kwaliteitslabel. Sommige huisjes worden rechtstreeks bij de eigenaar gehuurd (met standaardcontract van Gtes de France), andere worden via de Service Reservation van het bureau verhuurd.

- Je maakt je keuze en je contacteert ofwel de eigenaar of het bureau voor de eigenlijke reservering.

Opmerking bij het hele gebeuren is wel dat een mondje Frans vereist is.

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Kaarten

Kaart 3615 van IGN voor de wandelingen en Michelinkaart 241 voor de autotrips.

Vakantie Frankrijk boeken

Op het overzicht vakantie boeken Frankrijk staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Frankrijk.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Voor wie er meer wil van weten: 'Een bezoek aan Verdun. Breuklijn der beschaving' van Richard Heijster, uigegeven bij Uitgeverij Elmar. ISBN 90389 02352. Is te verkrijgen in het Nederlands in de Citadelle van Verdun.

Voor wie een beetje Frans leest: 'Ceux de 14' van Maurice Genevoix. Eveneens te verkrijgen in de Citadelle. Is het dagboek van de Franse schrijver, die zelf soldaat was in de streek van Verdun. Het beschrijft de verwarring van de terugtrekkende troepen in 14 en de verveling, angst, gruwel en onmenselijke levensomstandigheden van de loopgravenoorlog.

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

SNP natuur- en cultuurreizen
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden