De Jong Intra Vakanties Kras
Reisverslagen Frankrijk
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Frankrijk boeken

'Grillig Corsica'

Nuttige adressen

Maison de la France,
Prinsengracht 670,
1017 KX Amsterdam.
Tel. 0900-1122332 (€ 0,50 per minuut!)
Internet: nl.franceguide.com

Algemeen

Corsica ligt slechts anderhalf uur vliegen vanaf Schiphol. Op de luchthaven van Calvi zijn auto's te huur, zodat je meteen met een rondrit kunt beginnen.

Corsica is ook geschikt om per fiets te verkennen. Enige ervaring met het fietsen in de bergen en een fiets met voldoende versnellingen zijn daarvoor wel nodig.

Tenslotte ligt op Corsica een van de bekendste en populairste lange afstands-wandelroutes van Europa: de GR 20. Deze meerdaagse wandelroute is zwaar, dus training is noodzakelijk. Bovendien is het gezien de drukte tijdens het seizoen vaak moeilijk om aan onderdak te komen, want in de berghutten kan niet gereserveerd worden. Je bent bijna verplicht een tent mee te zeulen.

Beste reistijd

In de zomermaanden kan het erg warm worden, waardoor deze periode minder geschikt is voor een rondreis of een actieve vakantie. Bovendien wordt het eiland in het hoogseizoen druk bezocht. Het voorjaar en het najaar zijn daarom geschikter.

Geldzaken

In Frankrijk kan in bijna iedere plaats geld uit de automaat worden verkregen. Ook is een creditcard een algemeen bekend en veel gebruikt betaalmiddel (o.a. bij winkels, restaurants, benzinepompen en tolwegen).

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie Frankrijk boeken

Op het overzicht vakantie boeken Frankrijk staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Frankrijk.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

[an error occurred while processing this directive]
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden