De Jong Intra Vakanties Kras
Reisverslagen Frankrijk
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Frankrijk boeken

'GR20: bergwandelen op Corsica'

Nuttige adressen

Maison de la France,
Prinsengracht 670,
1017 KX Amsterdam.
Tel. 0900-1122332 (€ 0,50 per minuut!)
Internet: nl.franceguide.com

Nuttige websites

Parc Naturel Régional de Corse
Fédération Française de la Randonnée Pédestre (Frankrijk)
Grote Routepaden (België)
Stichting Wandelplatform-LAW (Nederland)

Beste reistijd

Tot eind juni kan er sneeuw liggen in de hogere delen van de bergen op Corsica. Juli en augustus kan het erg warm worden en het zijn bovendien de drukste maanden (jaarlijks lopen zo'n 10.000 mensen de GR20). Juni en september lijken de meest ideale maanden, ook omdat het dan minder warm is. De meeste hutten zijn open van juni tot september.

Grande Randonnée 20

De GR20 loopt dwars door het Parc Naturel Régional de Corse, grotendeels op een hoogte tussen 1000 en 2000 meter. Hoewel het een wandelroute is is het een echte bergroute: zwaar, nergens vlak en met moeilijke passages. Tel daarbij dat je eten en drinken voor meerdere dagen en vaak ook je onderdak mee zult moeten nemen, want voor de hutten kan niet gereserveerd worden. Naast de hutten liggen kampeerplaatsen. Het is dan ook een route die een goede conditie en de nodige ervaring vergt en waar je niet onvoorbereid aan moet beginnen.

De GR20 bestaat uit een noordelijk deel (tussen Calenzana en Vizzavona) en een zuidelijk deel (tussen Vizzavona en Conca). Omdat Vizzavona een treinstation heeft, van waaruit je naar Bastia of Ajaccio kunt reizen, wordt de route door velen in twee keer gelopen. De hele route (zo'n 200 km) lopen kost zeker twee weken aan wandeldagen, dus zonder rustdag.

Het noordelijke deel van de GR20 is zwaarder en technischer dan het zuidelijke deel.

Topografische kaart: Réf. 067, GR20; 'A travers la montagne Corse', uitgave: Fédération Française de la Randonnée Pédestre

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie Frankrijk boeken

Op het overzicht vakantie boeken Frankrijk staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Frankrijk.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

SNP natuur- en cultuurreizen
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information hiking Corsica, France