De Jong Intra Vakanties Kras
Reisverslagen Frankrijk
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Frankrijk boeken

'Stedentrip Parijs'

Nuttige adressen

Maison de la France,
Prinsengracht 670,
1017 KX Amsterdam.
Tel. 0900-1122332 (€ 0,50 per minuut!)
Internet: nl.franceguide.com

Bevolking

De Fransen zijn wel behulpzaam als je Frans spreekt. Ze kunnen (of willen) bijna geen Engels spreken. En als je iets in het Engels vraagt, dan antwoorden ze in rap Frans. Neem je woordenboekje dus mee en doe moeite om een woordje Frans te spreken.

In een aantal zaken en metrostations kun je gratis de 'Metro' (krant) ophalen. Hier staan soms leuke tips in als je wilt uitgaan. Ook het blad 'Time Out Paris' is gratis en ook hier staan uitgaanstips in.

Eten en drinken

Er zijn ca. 13.000 eetzaakjes van bistro, brasserie tot restaurant, dus keuze in overvloed.

's Ochtends eten de Fransen croissants en pains au chocolat. Maar je kunt ook een halve stokbrood (baguette) bestellen.

Flensjes worden hier crêpe genoemd en schijnt de snack te zijn die men op straat eet. Je kunt kiezen uit diverse soorten crêpes zoals bijvoorbeeld een crêpe naturel met suiker. De crêpe wordt op een soort plaat gebakken en daarna vier keer opgevouwen tot een soort frietzak. De prijzen variŽren van € 1,50 in een meeneemzaak tot € 5,00 op de terrasjes.

Onderdak

Via Charming Accommodation Paris kun je online ruim 650 hotels & appartementen in Parijs boeken.

Hotel Reservation Paris biedt nog eens zo'n 300 accommodaties.

Via Vakantie à la Carte Parijs zijn zelfs zo'n 900 hotels in Parijs te boeken.

Nog eens vele honderden hotels in Parijs bieden Hotel Service Desk Parijs en Budget Hotels Parijs.

Geldzaken

Pinnen kan overal. Betalen met creditcard ook. En Frankrijk heeft ook de euro als munt.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vervoer

Men rijdt rechts in Frankrijk, maar ze scheuren hier als gekken. Laat de auto staan en pak de metro!

Reizen met de metro is makkelijk en goedkoop. Een carnet, dat zijn 10 losse paarse kaartjes met magneetstrip op de achterzijde, kost € 10,50. Je kunt hiermee met de metro, de bus en de RER (forensentrein) reizen. Het is in ieder geval voordeliger dan elke keer een los kaartje te kopen en het is meestal ook goedkoper dan de Paris Visite.

Als je echt van plan bent om op een dag echt veel dingen te bezichtigen, dan kun je wel beter de Paris Visite pas kopen. Dit is een dagpas geldig voor de bus, metro en de RER en kost ongeveer € 8,00.

Het reizen met de metro is erg makkelijk en snel in Parijs. Net zoals in Londen en Barcelona hebben alle metrolijnen kleuren en een nummer. Je hoeft alleen de bestemming op de plattegrond te zoeken, lijnen volgen en het eindstation te zoeken zodat je in de goede metro stapt.

Je kunt met een kaartje zolang onder de grond reizen en zovaak overstappen als je wilt, maar zodra je boven de grond komt en daarna weer wilt instappen, moet je weer een ander kaartje gebruiken.

Wij hebben met z'n tweeën een carnet gekocht en hadden elk vijf kaartjes en konden dus vijf keer uitstappen. Op het gratis plattegrondje van de metrolijnen kun je precies de route volgen. Deze plattegrond kun je bij bijna elk metro- of RER-station krijgen.

Ook is het handig om bij een van de toeristenbureaus een stadsplattegrond op te halen. Zo kun je precies zien waar de attracties liggen en welk metrostation je nodig hebt.

Vakantie Frankrijk boeken

Op het overzicht vakantie boeken Frankrijk staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Frankrijk.

Goedkope chartervluchten Frankrijk
Parijs - Charles De Gaulle International
Parijs - Orly

Goedkope huurauto Parijs
All-inclusive autohuur Parijs

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

SNP natuur- en cultuurreizen
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information City trip Paris, France