De Jong Intra Vakanties Kras
Reisverslagen Frankrijk
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Frankrijk boeken

Beklimming Mont Blanc

Nuttige adressen

Maison de la France,
Prinsengracht 670,
1017 KX Amsterdam.
Tel. 0900-1122332 (€ 0,50 per minuut!)
Internet: nl.franceguide.com

Office de Tourisme de Chamonix Mont-Blanc
85, place du Triangle de l'Amitiť
F-74400 Chamonix Mont-Blanc
Tel +33 450 53 00 24
Fax +33 450 53 58 90
Internet: www.chamonix.com

Voor informatie over veiligheid in de bergen: Office de Haute Montagne Chamonix

Mont Blanc beklimmen

De Mont Blanc is met 4807 meter de hoogste top van West-Europa. Technisch is de beklimming via de normale route niet moeilijk, omdat er geen rots- en ijswanden beklommen hoeven te worden. Maar dat maakt het geen lichte tocht: lichamelijk is het juist een zware tocht. Het is bovendien een gevaarlijke tocht: jaarlijks vallen er tijdens de zomer veel doden door sneeuwlawines en ook door vallend gesteente tijdens de passage van de Grand Couloir vallen ieder jaar weer doden.

Vanwege het gevaar is het raadzaam te klimmen met op elke twee klimmers een UIAGM-berggids (Union Internationale des Associations des Guides de Montagne). In Chamonix kun je bij diverse erkende gidsen een vakantie van een week boeken, waarbij je eerst een cursus krijgt en de laatste twee dagen de Mont Blanc wordt beklommen.

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie Frankrijk boeken

Boek bijvoorbeeld hotels in Chamonix of vakantiehuizen noordelijke Alpen en cottages noordelijke Alpen.

Op het overzicht vakantie boeken Frankrijk staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Frankrijk.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

SNP natuur- en cultuurreizen
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden