De Jong Intra Vakanties Kras
Reisverslagen Frankrijk
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Frankrijk boeken

'La Hague, Normandië'

Nuttige adressen

Maison de la France,
Prinsengracht 670,
1017 KX Amsterdam.
Tel. 0900-1122332 (€ 0,50 per minuut!)

Internet:
Bureau voor Toerisme van het schiereiland La Hague in het centrum van Beaumont-Hague
La Cité de la Mer in het voormalige Trans-Atlantische station van Cherbourg
Le Manoir du Tourp, een gerestaureerde herenboerderij uit de zeventiende eeuw in Ormonville-la-Rogue
Calvadosdistilleerderij Theo Capelle
Wandelroutes in La Hague

Eten en drinken

De Fransen eten twee keer per dag warm en het ontbijt stelt meestal niet zo veel voor. Kijk om te weten of het ergens goed eten is niet alleen in de Michelingids, maar ook naar de hoeveelheid geparkeerde auto's rond 12:30 uur. Staan er veel met een Frans kenteken, dan is het eten er goed. Houd er rekening mee dat er 's avonds pas vanaf een uur of half acht wordt gegeten.

En een echt 'boerenrestaurant' is Le Plaisance Curemonte. Hier kregen we een pan uiensoep rechtstreeks op de tafel. We moesten zelf maar opscheppen. Later kwamen er allemaal boeren binnen die zaken hadden gedaan op de markt van Meyssac.

Geldzaken

In Frankrijk kan in bijna iedere plaats geld uit de automaat worden verkregen. Ook is een creditcard een algemeen bekend en veel gebruikt betaalmiddel (o.a. bij winkels, restaurants, benzinepompen en tolwegen).

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie Frankrijk boeken

Op het overzicht vakantie boeken Frankrijk staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Frankrijk.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

SNP natuur- en cultuurreizen
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden