sawadee
Reisverslagen Ghana
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Ghana boeken

'Fietsvakantie Ghana'

Nuttige adressen

Ambassade van de Republiek Ghana,
Laan Copes van Cattenburch 70,
2585 GD Den Haag.
Tel. 070-3384384/5/8/1
E-mail: mission@ghanaembassy.nl

Voor België:
Ambassade Ghana,
Generaal Wahislaan, 7, 1030 Saint-Josse-Ten-Noode.
Tel. 02.705.63.54

Visum

Voor Ghana heb je een visum nodig.

Algemeen

Als reisgids hebben we de Bradt Travel Guide gebruikt, tot grote tevredenheid. Deze gids is zeer uitvoerig, alleen de genoemde prijzen moet je met ongeveer 20 procent verhogen.

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Gezondheid

In verband met de malaria is het belangrijk onbedekte ledematen in te smeren met DEET.

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Veilig op reis

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Vakantie Ghana boeken

Op het overzicht vakantie boeken Ghana staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Ghana.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden