Goedkope huurauto [an error occurred while processing this directive]
Reisverslagen Griekenland
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Griekenland boeken

'Rondreis Peloponnesos'

Nuttige adressen

Grieks Verkeersbureau,
Kerkstraat 61,
1017 GL Amsterdam.
020 - 6254212

Geldzaken

Griekenland heeft afscheid genomen van de drachme en is overgestapt op de euro. Bij veel banken kun je pinnen, ook met je gewone giro- of bankpas.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Onderdak

In mei/juni is vooraf bespreken niet nodig. De laatste jaren zijn de middenklasse hotels behoorlijk duur geworden. Wij betaalden tussen 25 en 50 euro per nacht. Appartementen zijn vaak goedkoper. Overal zie je ook ‘Rooms for rent', die het goedkoopst zijn.

Beste reistijd

De beste reistijd is april en mei; juni kan al erg warm zijn. Verder september en oktober, hoewel het landschap dan erg dor en bruin is en de zon vroeg onder gaat.

De taal

Ook als men een vreemde taal spreekt (wat lang niet altijd het geval is) stelt men het bijzonder op prijs om op zijn minst in het Grieks begroet te worden. Neem dus vooral een reiswoordenboekje mee (zoals Wat & Hoe Grieks en leer op z'n minst wat beleefdheidsvormen uit het hoofd.

Vakantie Griekenland boeken

Op het overzicht vakantie boeken Griekenland staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Griekenland.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Djoser Kras
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden