Goedkope huurauto
Reisverslagen Griekenland
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Griekenland boeken

'Fietstocht over Corfu'

Nuttige adressen

Grieks Verkeersbureau,
Kerkstraat 61,
1017 GL Amsterdam.
020 - 6254212

Beste reistijd

In de zomer is het op Corfu te warm om te fietsen. Het eiland wordt dan bovendien overspoeld door toeristen, veelal Britten en Nederlanders van het luidruchtige soort. De grootste concentraties zijn te vinden in de eindeloze appartementen- en hotelcomplexen rond Dassia, Gouvia en Benitses aan de oostkust.

De beste reistijd is het voorjaar (maart t/m mei) en de herfst (september en oktober). In het voorjaar staat er meer in bloei (hoewel Corfu altijd groen is: het is het groenste eiland van Griekenland) maar is het zeewater frisjes (vergelijkbaar met de Noordzee in de zomer).

Overnachten

Op Corfu is een redelijk aantal campings, maar het meezeulen van tent en kookgerei is eigenlijk overbodig. Overal zijn goedkope hotelletjes, appartementen en kamers bij particulieren (rooms for rent).

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie Griekenland boeken

Op het overzicht vakantie boeken Griekenland staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Griekenland.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Djoser Kras
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information Corfu, Greece