Goedkope huurauto
Reisverslagen Griekenland
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Griekenland boeken

'Samos'

Nuttige adressen

Grieks Verkeersbureau,
Kerkstraat 61,
1017 GL Amsterdam.
020 - 6254212

Klimaat en beste reistijd

Op de Griekse eilanden voor de Turkse kust zijn de zomers erg heet. De zeewind die er vaak overheen blaast voelt dan eerder aan als een fohn dan als een verkoelend briesje. Het is dan bijna onmogelijk iets anders te doen dan in de schaduw liggen. De eilanden worden bovendien druk bezocht door strandgangers. Het voor- en najaar zijn dan ook de beste tijden om de eilanden te bezoeken en actief iets te ondernemen.

De taal

Ook als men een vreemde taal spreekt (wat buiten de toeristische centra lang niet altijd het geval is) stelt men het bijzonder op prijs om op zijn minst in het Grieks begroet te worden. Neem dus vooral een reiswoordenboekje mee zoals Wat & Hoe Grieks en leer op z'n minst wat beleefdheidsvormen uit het hoofd.

Klimaat en beste reistijd

Ga bij je zelf vooraf goed na waarvoor je naar Samos wilt. Ga je namelijk niet puur voor het strandgenot maar wil je genieten van datgene wat Samos zo bijzonder, bijna ongrieks maakt - namelijk de vele planten en het vogelleven - dan heeft het weinig zin om in het zomerseizoen te gaan. Ga dan bij voorkeur in april of mei; het eiland staat dan vol in bloei en er zijn nog vele vogels te zien en vooral ook te horen.

Onderdak

Op de Griekse eilanden tref je veel privé-kamers. De verhuurders wachten je vaak al op bij de veerboot, soms met foto's van hun kamers. De ene keer is het verstandig met hen in zee te gaan, een andere keer is het beter zelf op onderzoek te gaan. Let goed op waar de kamers liggen, soms is dit ver buiten het centrum.

Eten en drinken

Het eten in de meeste tabérna's is goed en goedkoop. De keuze aan vlees- en visgerechten is uitgebreid. Een uitzondering moet in het algemeen gemaakt worden voor de restaurants aan de boulevards: hier zie je vaak alleen toeristen, de prijzen zijn veel te hoog en de kwaliteit is doorgaans ver onder de maat. Wie lekker eten belangrijker vindt dan het uitzicht (of het als toeristen onder elkaar zijn) kiest beter voor een zij- of achterafstraatje.

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie Griekenland boeken

Op het overzicht vakantie boeken Griekenland staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Griekenland.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Djoser Kras
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden