Goedkope huurauto
Reisverslagen Griekenland
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Griekenland boeken

'Voorjaar op Kos'

Nuttige adressen

Grieks Verkeersbureau,
Kerkstraat 61,
1017 GL Amsterdam.
020 - 6254212

Algemeen

In het Dikios-gebergte kan het op hoogte frisjes zijn. Vergeet dus niet een warme trui mee te nemen als je er gaat wandelen.

Zonnebrand-middelen zijn erg duur op het eiland. Neem die eventueel vanuit Nederland mee.

Souvenirs zijn het goedkoopst in Kos-stad. Zeker in Zia zijn de prijzen merkwaardig hoog.

De taal

Ook als men een vreemde taal spreekt (wat buiten de toeristische centra lang niet altijd het geval is) stelt men het bijzonder op prijs om op zijn minst in het Grieks begroet te worden. Neem dus vooral een reiswoordenboekje mee zoals Wat & Hoe Grieks en leer op z'n minst wat beleefdheidsvormen uit het hoofd.

Klimaat en beste reistijd

Een zon-garantie voor Kos in het voorjaar is er niet. Wij hebben van de 15 dagen in april 2 dagen erg zonnig weer gehad. De overige dagen was het goed weer om te fietsen, wandelen e.d. Maar zonnig was het niet. Af en toe kwam de zon wel even tussen de wolken door. De temperatuur was gemiddeld 16-18 graden. Op sommige dagen zelfs maar 12 graden. Van anderen hoorden we dat het begin april 25-30 graden was. Dus het kan ook heel erg mooi zijn.

Ook kan de wind behoorlijk opsteken. Er waren dagen dat het ongeveer windkracht 5 was. Een flink briesje op de fiets. Vooral in de avonden kon het nog wel eens fris zijn.

Eten en drinken

In het voorjaar zijn nog veel restaurants en taveernes dicht. Toch is er nog voldoende keus. In de avond kan het nog fris zijn, dus zoek een restaurant uit waar je binnen kan zitten of in ieder geval uit de wind.

Eten en drinken zijn niet echt spotgoedkoop. Voor een gemiddelde maaltijd lagen de prijzen maar een klein beetje lager dan in Nederland.

Als je wilt gaan wandelen of lange fietstochten gaat maken, neem dan voldoende drinken mee. Zeker als het warm is heb je dat echt nodig. En in de bergen is water niet voorhanden. Alleen als er huizen of kerkjes staan zal je wel ergens een kraan kunnen vinden.

Verhuur fietsen, brommers en motoren

Als je een fiets huurt vraag dan goed naar de soort verzekering. Sommige zaken geven alleen service in Kos-stad, andere over het gehele eiland.

Kijk eerst even rustig bij een paar zaken rond. Er zijn erbij die zulke roestige fietsen verhuren dat je om pech vraagt. Neem een fiets met minstens 5 versnellingen. Er is veel keus, tot en met 22 versnellingen.

Als je een motorfiets wilt huren zorg dan voor een motorrijbewijs. Het dragen van een helm is ook op Kos verplicht. Het verhuurbedrijf heeft ze zeker wel liggen. Ook een paar handschoenen zijn onontbeerlijk. Ga zeker niet met blote benen en armen op de motor zitten. De kans op vallen is door de matige wegen groot en verbranden door de zon is ook niet onwaarschijnlijk.

Er is ook veel keus in brommers/scooters. Hierbij geldt wel dat je eigenlijk een brommercertificaat nodig hebt. Die kun je halen op het postkantoor in Nederland. Ze vragen er niet om maar bij valpartijen vraagt de verzekering er zeker wel naar.

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard en Cirrus of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie Griekenland boeken

Op het overzicht vakantie boeken Griekenland staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Griekenland.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Djoser Kras
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden