Goedkope huurauto
Reisverslagen Griekenland
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Griekenland boeken

'Bloemen- en vogeleiland Zakynthos'

Nuttige adressen

Grieks Verkeersbureau,
Kerkstraat 61,
1017 GL Amsterdam.
020 - 6254212

Algemeen

Informeer goed naar de staat van je hotel. Wij zagen meerdere mensen zich een hoedje schrikken toen men hen vertelde dat de bouwplaats waar ze nu voorstonden hun hotel was. Een hotel stond zelfs naast een vuilnisbelt en in de aanvliegroute van het vliegveld, niet echt een vakantiegevoel dus.

Trek vooral een dag uit om het binnenland van het eiland te bekijken, je komt er bijna geen toerist tegen en je maakt kennis met het echte eilandleven op Zakynthos.

Laat je vooral niet verleiden om zelf achter de schilpadden bij Kalamaki aan te zwemmen, de dieren komen hier voor heel iets anders dan opgejaagd te worden door een stelletje schubloze wezens die met veel lawaai achter hen aan spartelen. Laat ze met rust of ga met een ervaren schipper mee, die vertelt tevens het nodige over het wel en wee van deze prachtige dieren.

De schilpadden hebben hier echt voorrang op de toerist. Zo mag je bijvoorbeeld in het zomerseizoen geen parasolstokken in het strand steken ivm mogelijke eieren en 's avonds mag je het strand niet op. Dit alles geldt met name voor de Laganas baai.

De taal

Ook als men een vreemde taal spreekt (wat buiten de toeristische centra lang niet altijd het geval is) stelt men het bijzonder op prijs om op zijn minst in het Grieks begroet te worden. Neem dus vooral een reiswoordenboekje mee zoals Wat & Hoe Grieks en leer op z'n minst wat beleefdheidsvormen uit het hoofd.

Klimaat en beste reistijd

Ga bij je zelf vooraf goed na waarvoor je naar Zakynthos wilt. Ga je namelijk niet puur voor het strandgenot maar wil je genieten van datgene wat Zakynthos zo bijzonder, bijna ongrieks maakt - namelijk de vele planten en het vogelleven - dan heeft het weinig zin om in het zomerseizoen te gaan. Ga dan bij voorkeur in april of mei; het eiland staat dan vol in bloei en er zijn nog vele vogels te zien en vooral ook te horen.

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie Griekenland boeken

Op het overzicht vakantie boeken Griekenland staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Griekenland.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Djoser Kras
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden