Goedkope huurauto
Reisverslagen Griekenland
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Griekenland boeken

'Rhodos'

Nuttige adressen

Grieks Verkeersbureau,
Kerkstraat 61,
1017 GL Amsterdam.
020 - 6254212

Algemeen

Een ritje met de taxi op Rhodos is erg goedkoop. Vooral als je met meerdere mensen bent en de kosten kunt delen. Spreek voor de taxirit een prijs af (klein beetje afdingen kan) met de chauffeur, dat voorkomt nare verrassingen aan het eind van de rit.

Sommige excursies zijn voordeliger als je ze boekt bij een reisbureau/agent, sommige excursies kun je ook best zelf organiseren. Het openbaar vervoer op het eiland is best goed geregeld en je kunt bijna overal met de bus komen. Zo niet, dan is de taxi ook een uitkomst en niet duur.

Slippers / badschoenen op het strand zijn echt een must! Het zand is vooral in de zomer zo heet, dat je voeten dat echt niet trekken. Het strand bestaat ook vaak uit kleine kiezels en die kunnen ook behoorlijk zeer doen aan het voetbed.

Autorijden op het eiland is echt een drama. Ik zou adviseren om de autohuur pas op het eiland te regelen als je met eigen ogen de hectische situatie op de wegen hebt aanschouwd. Dat hebben wij ook gedaan en toen we de situatie zagen op het eiland stond autohuur niet hoog meer op ons lijstje.

Pas ook op met het huren van bromfietsen. De wegen zijn slecht onderhouden (er mist een toplaag) en als het zo warm is zijn de wegen spiegelglad. Remmen met een brommer kan dan dus bijna niet meer en je ligt zo op het asfalt. Er zijn de afgelopen jaren veel ongelukken gebeurd met brommers en ook de reisgidsen op het eiland waarschuwen hiervoor. Let ook op een goede verzekering bij auto- of brommerhuur.

De taal

Ook als men een vreemde taal spreekt (wat buiten de toeristische centra lang niet altijd het geval is) stelt men het bijzonder op prijs om op zijn minst in het Grieks begroet te worden. Neem dus vooral een reiswoordenboekje mee zoals Wat & Hoe Grieks en leer op z'n minst wat beleefdheidsvormen uit het hoofd.

Klimaat en beste reistijd

In de zomer is het warm, dor en druk. Het beste seizoen is het voorjaar, als het eiland nog groen is. Een voordeel van het naseizoen is dat de zee lekker warm is.

Eten en drinken

Het water uit de kraan is niet lekker. Advies: gebruik bronwater uit de winkels.

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie Griekenland boeken

Op het overzicht vakantie boeken Griekenland staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Griekenland.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Djoser Kras
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden