Goedkope huurauto
Reisverslagen Griekenland
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Griekenland boeken

'Afwisselend Epiros'

Nuttige adressen

Grieks Verkeersbureau,
Kerkstraat 61,
1017 GL Amsterdam.
020 - 6254212

Algemeen

Koop een landkaart met de Griekse plaatsnamen erop, want in het binnenland worden de plaatsnamen op de verkeersborden niet altijd ook het westerse alfabet vermeld.

Bij het plannen van een rondrit moet je er rekening mee houden dat je gemiddeld slechts ca 50 km/uur aflegt. Hou vooral goed rechts: de ruimte in het midden van twee rijstroken wordt gebruikt om in te halen.

Bij de kloosters moet je als vrouw een lange rok aan hebben en de armen moeten ook bedekt zijn. Een lange broek is geen acceptabel alternatief. Evt. zijn er wikkelrokken die je kunt lenen. Ook mannen moeten een lange broek aan en de schouders moeten bedekt zijn. Geen blote T-shirts dus.

De taal

Ook als men een vreemde taal spreekt (wat buiten de toeristische centra lang niet altijd het geval is) stelt men het bijzonder op prijs om op zijn minst in het Grieks begroet te worden. Neem dus vooral een reiswoordenboekje mee zoals Wat & Hoe Grieks en leer op z'n minst wat beleefdheidsvormen uit het hoofd.

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie Griekenland boeken

Op het overzicht vakantie boeken Griekenland staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Griekenland.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Djoser Kras
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information Epiros, Greece