Goedkope huurauto
Reisverslagen Griekenland
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Griekenland boeken

'Kampeerreis noordelijk Griekenland'

Nuttige adressen

Grieks Verkeersbureau,
Kerkstraat 61,
1017 GL Amsterdam.
020 - 6254212

Algemeen

In elke regio worden deelkaarten uitgegeven, maak daar gebruik van, ze kosten een paar euro en zijn op de camping of in kiosken verkrijgbaar. Volgende keer dat we naar Griekenland gaan we wel met navigatie in de auto, maar ik denk dat we alsnog per gebied een kaart zullen kopen, omdat je op de navigatie niet lekker kunt plannen (en dat doen we graag, 's avonds bij een glaasje wijn).

De rondreis vergde wat van het aanpassingsvermogen van de kinderen, gelukkig zijn ze eraan gewend dat wij veel willen zien tijdens de vakantie en dus veel in de auto zitten, maar meestal lukte het toch aan het eind van de dag nog even te zwemmen.

Achteraf zouden we het oostelijke deel hebben overgeslagen, dat deel voegde wat ons betreft weinig toe en dan hadden we wat meer rust in kunnen bouwen; er zijn maar drie dagen geweest waarop we (bijna) niet in de auto zaten. De afstanden in Noord-Griekenland zijn weliswaar niet heel groot, wij reden nooit een grotere afstand dan 300 kilometer, maar je doet er gemiddeld veel langer over dan in Nederland, logisch vanwege de bergen, maar ook vanwege de wegen, die vrij redelijk zijn, maar hier en daar niet al te best.

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie Griekenland boeken

Op het overzicht vakantie boeken Griekenland staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Griekenland.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Djoser Kras
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information Epirus en Thessalië, Greece