Goedkope huurauto
Reisverslagen Griekenland
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Griekenland boeken

'Wandelen op Thassos'

Nuttige adressen

Grieks Verkeersbureau,
Kerkstraat 61,
1017 GL Amsterdam.
020 - 6254212

Beste reistijd

In de zomer is het op Thassos te warm om veel te ondernemen. Het is bovendien de drukste periode. In het voorjaar is het nog rustig en bloeien overal wilde bloemen. Dit is de beste tijd voor een aktieve vakantie. Wij waren er begin mei twee weken. De temperatuur was ideaal om te wandelen (al waren een lange broek met een vestje echt geen overbodige luxe), maar pas de laatste paar dagen was het weer om uren aan het strand te liggen. De overige dagen was het hooguit tussen 12.00 en 15.00 geschikt weer om aan het strand te liggen.

In het najaar is de temperatuur ook aangenaam en de rust grotendeels teruggekeerd, maar dan mis je de bloemenpracht. Wel is het zeewater gedurende de hele zomer opgewarmd, waardoor het lekker zwemmen is.

Wandelvakantie

Thassos is uitermate geschikt gebleken voor een rustige wandelvakantie. De natuur is prachtig. Doordat het eiland klein is (zo'n 25 bij 25 km) blijft het altijd overzichtelijk en kun je de zee vaak als kompas gebruiken.

Dagtochten zijn op Thassos vanuit elk denkbare plek te maken. Misschien dat je soms een taxi nodig hebt maar die zijn er voldoende. Ook zijn veel plaatsen goed per bus bereikbaar.

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

De taal

Ook als men een vreemde taal spreekt (wat buiten de toeristische centra lang niet altijd het geval is) stelt men het bijzonder op prijs om op zijn minst in het Grieks begroet te worden. Neem dus vooral een reiswoordenboekje mee zoals Wat & Hoe Grieks en leer op z'n minst wat beleefdheidsvormen uit het hoofd.

Onderdak

Op de Griekse eilanden tref je veel privé-kamers. De verhuurders wachten je vaak al op bij de veerboot, soms met foto's van hun kamers. De ene keer is het verstandig met hen in zee te gaan, een andere keer is het beter zelf op onderzoek te gaan. Let goed op waar de kamers liggen, soms is dit ver buiten het centrum.

Uiteraard kun je ook vanuit Nederland accommodatie boeken maar buiten het hoogseizoen kun je net zogoed op de bonnefooi naar Griekenland reizen.

Eten en drinken

Het eten in de meeste tabérna's in Griekenland is goed en goedkoop. De keuze aan vlees- en visgerechten is uitgebreid. Een uitzondering moet in het algemeen gemaakt worden voor de restaurants aan de boulevards: hier zie je vaak alleen toeristen, de prijzen zijn veel te hoog en de kwaliteit is doorgaans ver onder de maat. Wie lekker eten belangrijker vindt dan het uitzicht (of het als toeristen onder elkaar zijn) kiest beter voor een zij- of achterafstraatje.

Vakantie Griekenland boeken

Op het overzicht vakantie boeken Griekenland staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Griekenland.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Djoser Kras
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden