Reisverslagen Guinee-Bissau
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Guinee-Bissau boeken

'Time out in Guinee-Bissau'

Nuttige adressen

Ambassade van de Republiek Guinee Bissau,
Avenue F. Roosevelt 70,
B1050 Brussel.
Tel. 00-322/6470890/1351

Consulaat van de Republiek Guinee Bissau,
Gebroken Meeldijk 82,
2991 CH Barendrecht.
Tel. 0180-690.228

Honorair Consul voor Nederland in Bissau:
Jan van Maanen, Consul Honorário dos Países Baixos
Mavegro Trading Lda., Avenida Eduardo Mondlane
Bissau
Postadres:
p/a Mavegro, P.O. Box 100, Bissau
Tel. 00-245-201224/16
Fax 00-245-201265
mavegro@mail.gtelecom.gw

Nederlanders en Belgen hebben voor Guinee-Bissau een visum nodig. Het paspoort dient bovendien nog 6 maanden geldig te zijn.

Taal

De officiële taal is Portugees, maar 99% van de bevolking spreekt créolo.

Geldzaken

Geld wisselen kan overal in Guinee-Bissau. Vooral grotere coupures in euro zijn populair (50, 100, enz.) bij straatwisselaars. De koers is al jaren: 1 euro = 650 / 655 CFA.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Gezondheid

Voor Guinee-Bissau heb je vaccinaties nodig.

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Veilig op reis

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Vakantie Guinee-Bissau boeken

Op het overzicht vakantie boeken Guinee-Bissau staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Guinee-Bissau.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Goedkope huurauto
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden