Reisverslagen Indonesië
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Indonesië boeken

'De kleine Sunda-eilanden'

Nuttige adressen

Ambassade Indonesië
Tobias Asserlaan 8
2517 KC Den Haag
070 - 310 81 00

Voor België:
Kanselarij Indonesië
Tervurenlaan 294
1150 Brussel
Tel.: 2 - 771 17 76

Algemeen

De mensen zijn heel vriendelijk, spreken amper Engels maar doen hun uiterste best om te communiceren. Fotograferen is geen probleem. Zodra ze een camera zien poseren de meesten al.

De bevolking is er erg arm, heeft wel voldoende eten en drinken maar verder niets. Ze zijn dus ook blij met alles wat ze krijgen en hebben vooral graag kinderkleding.

Mobiel bellen lukt alleen vanaf Bali en Lombok.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Geldzaken

In de grote plaatsen zijn banken waar je kunt wisselen. De pin-automaten werken niet overal even goed. Zorg dus ook voor contant geld (euros of dollars) of reischeques.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Klimaat en beste reistijd

De beste reistijd is april t/m september, je zit dan buiten het regenseizoen.

Prijsniveau

Vooral op Flores mogen er geen hoge eisen gesteld worden aan hotels en/of restaurants. Het eiland staat nog compleet in de kinderschoenen wat het toerisme betreft. Dit heeft als voordeel dat overnachten, eten en drinken spot goedkoop is. Er is geen warm stromend water. Douchen gaat met koud water en en de mandi-bak.

Veilig op reis

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Vakantie Indonesië boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Indonesië en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Indonesië samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Indonesië staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Indonesië.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Djoser
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden