De Jong Intra Vakanties Kras
Reisverslagen Ierland
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Ierland boeken

'Fietstocht door de Burren en Galway'

Nuttige adressen

Iers Nationaal Bureau voor Toerisme
Spuistraat 104
1012 VA Amsterdam
Tel.: 0800 0680 (gratis)
http://www.ierland.nl

Voor België:
Iers Nationaal Bureau voor Toerisme
Louizalaan 327, 1050 Brussel
Tel.: 02 - 275 01 71

Geldzaken

Een vliegticket naar Ierland is niet duur, wij betaalden 200 euro per persoon bij Transavia en 50 euro per fiets. Het is het overwegen waard om bv naar Belfast te vliegen omdat de tarieven daar nog wat lager liggen. Voor de fietsen is meestal maar beperkt ruimte dus vroeg boeken en vermelden dat je fietsen meeneemt voorkomt dat de fietsen op Schiphol blijven staan.

Het prijsniveau ligt in Ierland over het algemeen hoger dan in Nederland maar het is ook weer niet schreeuwend duur. De campings variëren sterk in prijs, van 0 euro voor vrij kamperen tot 20 euro op campings met alle voorzieningen.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Algemeen

Ierland is een prima fietsland maar wat zij fietsroutes noemen, dat noemen wij zeer drukke onvriendelijke wegen. Zoek dus zelf de kleine weggetjes uit en je wordt beloond met rust en steile heuveltjes.

Het weer valt wat ons betreft erg mee. Het regent best vaak maar het wordt ook snel weer droog. Wij vergelijken het altijd een beetje met het weer op de waddeneilanden. Vrij onstuimig maar meestal red je het met even schuilen. In de zomer kan het ook prima strandweer opleveren.

Accomodatie

Kamperen bij de boer of zelfs op willekeurige grasveldjes is zeer goed mogelijk. De Ieren stellen het wel op prijs dat je het eerste even komt vragen. Vaak komen ze je nog van alles brengen of aanbieden.

Er zijn redelijk wat campings maar niet altijd op fietsafstand. Het is ook vaak mogelijk om bij jeugdherbergen de tent neer te zetten.

Eten en drinken

Wij hebben meestal zelf gekookt. Let goed op want in kleine dorpjes is vaak geen eten te krijgen. Water is wel altijd en overal te verkrijgen, Guiness ook!

Vakantie Ierland boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's, vakantiehuizen boeken in Ierland en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Ierland samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Ierland staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Ierland.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

SNP natuur- en cultuurreizen
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden