De Jong Intra Vakanties Kras
Reisverslagen Ierland
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Ierland boeken

'Dublin en de Shannon Erne Waterway'

Nuttige adressen

Iers Nationaal Bureau voor Toerisme
Spuistraat 104
1012 VA Amsterdam
Tel.: 0800 0680 (gratis)
http://www.ierland.nl

Voor België:
Iers Nationaal Bureau voor Toerisme
Louizalaan 327, 1050 Brussel
Tel.: 02 - 275 01 71

Geldzaken

In Ierland kun je terecht met Euros. Overal in Dublin zijn geldautomaten, maar op het platteland alleen in de grotere plaatsen. Creditcards worden overal geaccepteerd. En in Noord-Ierland moet je natuurlijk betalen met Britse ponden.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Algemeen

Veel informatie is te vinden op de sites van Dublin Tourism en de Irish Tourist Board.

Vakantie Ierland boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's, vakantiehuizen boeken in Ierland en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Ierland samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Ierland staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Ierland.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

SNP natuur- en cultuurreizen
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden