Djoser Kras
Reisverslagen Israel
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Israel boeken

'Israël, land van contrasten'

Nuttige adressen

Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme,
postbus 63052
1005 LB Amsterdam
Tel: 020 612 88 50

Visum

Voor een verblijf korter dan drie maanden is geen visum nodig. Het paspoort moet na vertrek uit Israël nog minstens zes maanden geldig zijn.

Taal

In Israël wordt Ivriet (modern Hebreeuws) en Arabisch gesproken. Je kunt er ook goed uit de voeten met Engels.

Klimaat en beste reistijd

Het klimaat is in Israël afhankelijk van de ligging (in de bergen is het uiteraard koeler). Algemeen gesproken is het land hele jaar te bezoeken, maar van april tot oktober kan het erg (te) warm zijn. Voor- en najaar zijn het meest geschikt maar ook in de winter zijn de temperaturen aangenaam.

Tijdens belangrijke joodse feestdagen kan het moeilijk zijn om accomodatie te vinden. De prijzen zijn dan bovendien hoger.

Geldzaken

De Israëlische munt is de shekel. Er kan gepind worden met de giromaatpas (Cirrus) en met de meest gangbare creditcards. Girobetaalkaarten (op postkantoren) en eurocheques (bij veel banken) worden ook geaccepteerd.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Veilig op reis

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Vakantie Israel boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Israel en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Israel samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Israel staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Israel.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden